Acțiunile Facebook au scăzut cu 6,5% luni. Gigantul riscă o amendă de miliarde de dolari

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
facebook

Acțiunile Facebook Inc au scăzut luni cu 6,5%, după ce principala autoritate din domeniul protecției consumatorilor din SUA a declarat că investighează modul în care rețeaua a furnizat datele a 50 de mil. utilizatori unei firme de consultanță politică.

Controlul efectuat de Comisia Federală pentru Comerțului din SUA, care, de regulă, confirmă investigațiile doar în cazurile de interes public major, se alătură autorităților americane și europene care solicită ca șeful executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, să explice modul în care compania se ocupă de datele utilizatorilor, relatează Reuters.

Acțiunile Facebook au scăzut sub 150 dolari, luni, pentru prima dată din iulie 2017.

Biroul pentru Protecţia Consumatorilor din cadrul puternicei Comisii Federale pentru Comerţ, a anunţat că investighează dacă Facebook a permis firmei Cambridge Analytica să folosească datele a 50 de milioane de utilizatori, cu încălcarea unui protocol încheiat cu autorităţile americane.

Comisia poate amenda Facebook cu miliarde de dolari, iar vestea a avut ecouri pe Wall Street: acţiunile Facebook au scăzut cu 6,5 la sută, înainte de a se redresa şi a încheia şedinţa cu pierderi de 3,1 la sută.

Tot luni, o comisie din Senatul American a anunţat că i-a convocat la audieri pe 10 aprilie pe preşedinţii Facebook, Google şi Twitter.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO