Ancheta in India, dupa ce un barbat ar fi murit intr-o explozie provocata de o piatra venita din spatiu.

Un barbat din orasul indian Vellore a fost ucis sambata de explozia unui meteorit, au anuntat autoritatile locale. Tragedia a avut loc langa cladirea unei facultati de inginerie iar victima, identificata drept Kamaraj, era soferul de autobuz al institutiei de invatamant si tocmai se racorea la cismeaua din curte cand s-a produs deflagratia.

Explozia a spart geamurile cladirii, a ranit un student si alti doi angajati ai facultatii si a produs un crater adanc de 1,5 metri si cu diametrul de 60 de centimetri, in care s-a gasit un mic fragment mineral cantarind doar 11 grame.

Oamenii de stiinta au insa dubii ca meteoritul a fost cauza mortii, deoarece sansele ca o astfel de tragedie sa se petreaca sunt de 1 la 250.000. Potrivit NASA, in ultimul mileniu nu s-a inregistrat niciodata un astfel de deces. Singurele cazuri cunoscute apar in vechile cronici chineze si este foarte posibil sa fie legende.

Politia exclude insa ipoteza unui atentat si asteapta rezultatele autopsiei. O echipa de experti de la Institutul de Astrofizica din Bangalore va inspecta locul tragediei pentru a stabili daca Kamaraj chiar a fost ucis de explozia unui meteorit.