A strigat "Allah e mare!" si apoi a bagat in spital trei politisti din Franta. Atacatorul a fost impuscat mortal

Ultima actualizare: 24-12-2014 06:43

Atac sangeros in Franta. Inarmat cu un cutit, un individ a navalit intr-o sectie de politie si, in timp ce striga "Allah e mare!", a atacat trei agenti, inainte sa fie impuscat mortal.

Sectiunea anti-terorista a parchetului din Paris face acum investigatii. Se merge pe ipoteza unui "atentat motivat de islamismul radical", spun surse apropiate anchetatorilor.

Atacul s-a petrecut sambata dupa-amiaza, intr-o sectie de politie din Joue-les-Tours, un oras situat in partea central vestica a Frantei. Agresorul s-a repezit cu un cutit la politistul de la intrare si l-a ranit grav la cap. A apucat sa le loveasca si pe doua dintre colegele sale, inainte ca un alt agent sa-l impuste mortal.

Un martor a vazut totul: "Ii cereau sa se calmeze, dar el urla: 'Aaah'! si se repezea spre ei. Apoi am sesizat ca era inarmat cu un cutit mare, iar unul dintre politisti zacea pe jos. Apoi am vazut o femeie politist cu capul plin de sange. Un al treilea politist a inceput sa atraga asupra lui. Au fost patru focuri de arma".

Agresorul este un francez nascut in Burundi, in varsta de 20 de ani, cunoscut autoritatilor pentru delicte de drept comun. Potrivit unor surse apropiate anchetei, ar fi strigat "Allah Akbar" - "Allah e mare", din momentul in care a navalit in sectia de politie si pana si-a dat ultima suflare.

"Nu era cunoscut pentru implicarea in activitati cu caracter terorist, nu se afla in evidenta politiei pentru asemenea delicte, n-a fost niciodata vizat de o ancheta specifica, pentru terorism", a spus Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne.

In schimb, fratele atacatorului s-a remarcat pentru pozitiile sale radicale islamiste. Intr-o vreme avea de gand mearga in Siria, pentru a se alatura combatantilor din asa-numitul Stat Islamic, dar a renuntat.

Ministrul de Interne a declarat ca, din vara lui 2013 si pana acum, cinci comploturi prvind actiuni teroriste jihadiste ar fi fost dejucate in Franta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO