A murit Ducesa de Alba. Aristocrata detinea un record care a fost omologat de Guiness World Records

20-11-2014 12:33


Ducesa de Alba

A 18-a ducesa de Alba, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart, aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din lume, a murit joi, la varsta de 88 de ani, in orasul spaniol Sevilia.

"Decesul s-a produs in aceasta dimineata", a precizat un purtator de cuvant al familiei, potrivit Mediafax.

Aristocrata spaniola, care acumulase peste 40 de titluri nobiliare, dintre care cinci de ducesa si 18 de marchiza, a ramas de doua ori vaduva, a fost de trei ori casatorita si detinea o avere impresionanta. Ea a fost spitalizata duminica, din cauza unei pneumonii. Ducesa a fost externata si transportata in resedinta ei marti seara, cu putin timp inainte de a-si pierde cunostinta. Inca de miercuri, numerosi prieteni, cunoscuti si admiratori au inceput sa se adune in fata Palacio de Duenas, resedinta ei din Sevilia.

Ducesa de Alba, mama a sase copii, era foarte iubita de spanioli, mai ales de cei din randul claselor sarace, care adorau nonconformismul acesteia. Potrivit Guinness World Records, ducesa de Alba detinea mai multe titluri nobiliare - peste 40 - recunoscute in mod oficial de un guvern national decat oricare alt nobil din lume.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO