A fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru sprijinul sau fata de Statul Islamic. Ce a facut un tanar de 17 ani din SUA


Ultimul update: Luni 31 August 2015 07:42
Data publicarii: Vineri 28 August 2015 20:41
Categorie: Stiri externe
teroristi

Un tanar de 17 ani din statul american Virginia a fost condamnat vineri la 11 ani si patru luni de inchisoare pentru sprijin material fata de jihadisti ai gruparii Statul Islamic, relateaza Agerpres.

Ali Shukri Amin, care a pledat ''vinovat'' in iunie, va ramane, de asemenea, sub supraveghere pentru tot restul vietii sale, urmand sa-i fie monitorizate indeosebi activitatile pe Internet. El este primul minor condamnat in SUA pentru sprijin material oferit unei grupari extremiste.

Adolescentul, foarte activ pe Twitter, a trimis peste 7.000 de mesaje de sprijin fata de gruparea Statul Islamic pe reteaua sociala. Intr-unul din mesaje, tanarul, amator de noi tehnologii, le-a dat sfaturi islamistilor pentru a utiliza bitcoin-ul, o moneda virtuala, si pentru a cripta schimburile lor online.

El le-a oferit ajutor simpatizantilor care doresc sa merga in Siria pentru a lupta alaturi de extremistii SI.

''Departamentul Justitiei va utiliza in continuare toate instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a eradica amenintarile reprezentate de SI'', a declarat adjunctul ministrului justitiei, John Carlin.

Astfel, cei care folosesc retelele sociale pentru a-i sustine pe islamistii radicali vor fi urmariti cu tot atata vigilenta ca si cei care pun mana pe arme pentru a merge sa lupte, potrivit autoritatilor.

Avocatul lui Ali Shukri Amin l-a descris pe clientul sau ca fiind un elev excelent, provenit dintr-o familie buna si care era revoltat pur si simplu de abuzurile la care este supus poporul sirian sub regimul lui Bashar Al-Assad.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO