9 morți după incendiile din California. Lady Gaga, Cher și Kim Kardashian, evacuați din Malibu


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 10 Noiembrie 2018 18:09
Categorie: Stiri externe

Trei incendii uriaşe de vegetaţie fac ravagii în California. Cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața după ce flăcările le-au înconjurat maşinile, în timp ce încercau să fugă din Paradise, un orășel complet mistuit de foc.

Vâlvătaia se apropie ameninţător şi de Malibu, o populară destinaţie turistică, unde au reşedinţe luxoase numeroase vedete. Staruri precum Lady Gaga, Cher și Kim Kardashian se numără printre cei care au primit ordin de evacuare.

Un bilanț actualizat arată 9 morți și zeci de dispăruți în urma incendiilor din California.

În timp ce soţul ei conducea maşina prin foc, o femeie murmura o rugăciune. Într-o altă maşină, un tată lupta din răsputeri să-şi păstreze sângele rece şi să-şi liniştească fetiţa de 5 ani, aflată pe bancheta din spate.

Cele două familii sunt în siguranţă acum, dar nu toţi au avut noroc. Mai mulţi oameni au ars de vii în autoturisme. Şi peste o mie de case şi alte clădiri s-au transformat în scrum.

Localnic: ”Arde în continuare pe dealuri, în timp ce aici e prăpăd. E foarte fierbinte, sunt cioburi pe jos. Elicopterele pe care le-aţi auzit nu au cum să aterizeze. Auziţi cum sună acea alarmă de maşină. Se aude de la o dubiţă care va arde probabil complet.”

La vest de Los Angeles, limbile de foc au traversat o autostradă importantă şi ameninţa zonele de coastă, inclusiv Malibu. Acolo se afla şi reşedinţele a numeroase celebrităţi. "Am avut o oră să ne facem bagajele şi să plecăm. Mă rog ca toată lumea să fie în siguranţă." - au transmis Kim Kardashian şi Kanye West, care şi-au evacuat casa împreună cu cei 3 copii mici.

Peste 250.000 de persoane au primit ordin de evacuare, iar animalele unei grădini zoologice au fost mutate la loc sigur.

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO