MAE: "Nu sunt cetateni romani printre victimele exploziei din Spania". 90 de persoane au fost ranite in deflagratie

Ultima actualizare: 05-10-2016 07:00
explozie Spania

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Ionut Valcu, a declarat ca printre victimele internate in spital in urma exploziei din Spania nu se afla cetateni romani.

"Conform verificarilor facute de Consulatul General de la Sevilla, printre victimele internate in spital in urma exploziei nu sunt cetateni romani si pana in acest moment nu au fost inregistrate solicitari de asistenta consulara din partea unor cetateni romani", a afirmat Valcu.

90 de persoane au fost ranite, dintre care cinci grav, in explozia unei butelii de gaz care s-a produs sambata seara intr-un restaurant din sudul Spaniei, au anuntat duminica serviciile de salvare, conform AFP.

57 de persoane au fost internate la Spitalul regional Axarquia, patru dintre ele in stare grava, dar fara sa le fie pusa viata in pericol, iar doua dintre ele au fost mutate la spitale din Malaga.

Televiziunile au transmis imagini cu resturi imprastiate pe strada.

Explozia a avut loc la bucatarie, cel mai probabil, din cauza unei acumulari de gaze. Bucatarul ar fi observat ca ceva este in neregula si a apucat sa dea alerta, motiv pentru care nu au fost inregistrate decese.

Primarul localitatii a dat asigurari ca nu exista risc de incendiu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO