200 de morți după prăbușirea unui tunel la poligonul de teste nucleare nord coreean

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Coreea de Nord - 2
uriminzokkiri.com

Cel puțin 200 de persoane au murit în Coreea de Nord după prăbușirea unui tunel la poligonul de teste nucleare de la Punggye-ri, relatează The Telegraph.

Potrivit canalului TV japonez, Asahi TV, care citează surse nord coreene, 100 de oameni care săpau un tunel la situl de teste nucleare de la Punggye-ri au fost îngropați de vii.

Alți 100 de oameni au fost trimiți în operațiuni de salvare, dar o a doua prăbușire produsă în zonă i-a ucis. Tragedia s-ar fi petrecut pe în urmă cu câteva săptămâni, dar a fost ţinută ascunsă de autorităţile de la Phenian. Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice aceste dezvăluiri.

În urmă cu două luni, un om de știință din China anunța că testele nucleare ale regimului nord coreean riscă sa ducă la prăbușirea muntelui unde se află poligonul Punggye-ri și a răspândirii de materiale radioactive în atmosferă.

Aici a avut loc în vară testul bombei cu hidrogen care a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3, urmat la scurt timp de un seism cu magnitudinea 4,1.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO