18 lei au fost "arestati" in India, dupa moartea a trei persoane. Pedeapsa pe care o va primi cel gasit "vinovat"

Ultima actualizare: 18-06-2016 07:15
lei

Oficiali din India au "arestat" 18 lei in cadrul eforturilor de identificare a unui exemplar suspectat de uciderea a trei persoane. Responsabili din statul Gujarat vor testa amprentele si excrementele leilor in incercarea de a gasi animalul ucigas.

"Leul vinovat" va fi tinut intr-o gradina zoologica pe viata, iar ceilalti vor fi eliberati intr-un habitat special, au declarat surse oficiale pentru BBC Hindi, potrivit Agerpres.

Sase atacuri asupra oamenilor au fost raportate recent in apropierea acestui perimetru, singurul habitat al leului asiatic.

Leii au fost "arestati" in ultimele doua luni si sunt tinuti acum in custi separate, pentru realizarea testelor. Se mai asteapta rezultatele pentru noua animale. Dar in afara de analize, specialistii studiaza si comportamentul animalelor. Leii care ataca oameni devin, de obicei, agresivi la vederea unei fiinte umane.

Unii experti considera ca inmultirea leilor in padurea Gir este de vina pentru comportamentul "neobisnuit" al acestora, fortand unele exemplare sa se stabileasca in afara granitelor habitatului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO