14 persoane dispărute în Alpii Elvețieni, în urma unei alunecări de teren

24-08-2017 21:17

Autorităţile elveţiene au revizuit la 14 bilanţul persoanelor dispărute în Alpi, în urma unei alunecări de teren care a lovit miercuri o parte a satului Bondo, din apropiere de Italia, a anunţat poliţia, citată de AFP.

O operaţiune de căutare ”intensivă” a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Peste 100 de persoane au fost evacuate din zonă.

Imaginile filmate de sus, cu o dronă, sunt deopotrivă dezolante şi înfiorătoare. Torente imense de noroi, pietre şi bucăți de lemn s-au prăvălit peste câteva sate izolate din regiunea Val Bondasca, aproape de frontiera cu Italia.

Un elicopter aparţinând armatei elveţiene a luat parte la aceste căutări, iar autorităţile au declarat o zonă de interdicţie a traficului aerian pe o rază de 5 kilometri, pentru a facilita activitatea echipelor de salvare. .

Un purtător de cuvânt al poliţiei a explicat că telefoanele mobile nu au semnal peste tot în zonă. “Sperăm că acesta este motivul pentru care nu am putut contacta persoanele dispărute”, a afirmat el.

Satul Bondo a fost evacuat miercuri în urma acestei alunecări de teren, iar unele clădiri au fost avariate, a anunţat poliţia din cantonul Graubuenden.

Forţele de ordine au anunţat joi că printre persoanele dispărute se numără cetățeni germani, austrieci şi elveţieni, care se aflau în Valea Bondasca atunci când a avut loc alunecarea.


VIDEO PROTVPLUS.RO