100.000 de persoane au defilat in Piata Rosie din Moscova, de 1 Mai: "Un vant de libertate sufla peste Crimeea"

01-05-2014 12:06


Piata Rosie

Aproximativ 100.000 de persoane au defilat, joi, in Piata Rosie din Moscova cu ocazia Zilei Muncii, reinnoind traditia sovietica in plin val de patriotism in Rusia, exacerbat de criza ucraineana.

"Sunt mandru de tara mea", "Putin are dreptate", se poate citi pe pancartele arborate in mijlocul drapelelor rusesti si al baloanelor albe, albastre si rosii (culorile drapelului national).

Potrivit politiei locale, citata de agentiile ruse, peste 100.000 de persoane au participat la defilarea condusa de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, si organizata in Piata Rosie pentru prima data din 1991.

Mai multe pancarte si discursuri ale unor reprezentanti sindicali celebreaza alipirea Crimeei, in martie, la Rusia dupa un referendum denuntat drept ilegal de Kiev si comunitatea internationala.

"Un vant de libertate sufla peste Crimeea!", a exclamat pe un podium un barbat in uniformă militara.

"Moscova-Sevastopol, orasele eroilor", afirma o pancarta.

Ziua de 1 Mai este ziua internationala a muncii si este libera in Rusia, unde se celebreaza lupta pentru conditii de munca mai bune. In fiecare an, sindicatele ruse defileaza cu aceasta ocazie in majoritatea oraselor tarii.

Sursa: Mediafax

Tags: rusia, 1 mai,

VIDEO PROTVPLUS.RO