Vecinultau.ro, platforma prin care îți poți ajuta semenii în nevoie cu alimente și medicamente, prezentată la iLikeIT

Ultima actualizare: 24-11-2020 12:13
Vecinultau.ro, platforma prin care îți poți aju...
Tot mai multe comunități pe Facebook dedicate fa...

Persoanele vulnerabile, bătrânii, au nevoie de ajutor în această perioadă, când sunt puși în pericol când ies din casă. O platformă le vine în ajutor, explică Iulia Ionescu la „ILikeIT”.

Pe platforma vecinultau.ro vă puteți înscrie pentru a-i ajuta pe vârstnici ori persoanele cu dizabilități care nu au la cine să apeleze în perioada asta, pentru cumpărarea unor alimente sau medicamente ori plimbarea animalelor de companie.

Sunt persoane care trebuie să se protejeze mai mult. Nu au cum să iasă din casă și trebuie să evite spațiile aglomerate.


Vecinultau.ro este o platformă pe care poți să te înscrii foarte simplu, este gratuită, sistemul este foarte intuitiv, o dată ce ați accesat site-ul trebuie sa introduceți adresa în chenar, sau de pe dispozitivele mobile sa-i dați acces aplicației la locația voastră, iar apoi să selectați serviciul de care aveți nevoie, alimente, medicamente sau plimbarea animalului de companie.Aplicația va genera o listă cu cei mai apropiați voluntari, vecini” a explicat Iulia Ionescu.


Voluntarii care vor să se înregistreze trebuie să introducă inclusiv o fotografie de tip portret, cu nume și prenume, tocmai pentru ca atunci când un bătrân apelează la ajutorul lor să verifice dacă la ușa lui a venit omul la care a apelat, a spus realizatoarea emisiunii ILikeIT.

În mod similar, au început să apară și grupuri pe Facebook, comunități de oameni care sar în ajutorul semenilor și oferă servicii gratuite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO