Un virus atacă sistemele informatice ale spitalelor din Spania. Ce urmăresc hackerii

Ultima actualizare: 23-03-2020 19:05
Virus computer
Shutterstock

În plină pandemie de coronavirus, spitalele din Spania au devenit ținta atacurilor cibernetice

Poliția din Spania a avertizat că sistemele informatice ale spitalelor sunt în pericol. ”A fost trimis un număr mare de mesaje electronice către cadrele medicale”, au spus reprezentanții Poliției, care susțin că acestea ”conțin un virus foarte periculos, care poate afecta în întregime sistemele informatice”.

”Nu doar spitalele sunt vizate de acest virus”, a fost mesajul transmis în cadrul unei conferințe de presă organizate la Comitetul Tehnic de Gestionare a Coronavirusului.

”Scopul este de a pătrunde în interiorul computerului și de a avea acces la conturi, parole și informații de interes personal”, au mai spus polițiștii spanioli, citați de EFE.

În aceeași conferință, Comitetul Tehnic de Gestionare a Coronavirusului a declarat că a identificat peste 200 de știri false, prin care se dorea instalarea fricii și a panicii în rândul populației.

Drept exemplu au fost oferite un mesaj audio în care oamenii erau îndemnați să își facă provizii însemnate de la supermarketuri, pentru că nu vor mai reuși acest lucru după declararea stării de urgență, și un clip video în care se anunța o revoltă într-o închisoare din Spania, imaginile fiind însă de fapt de la o închisoare din Italia.

De la instalarea stării de urgență, pe 15 martie, Poliția Națională și Garda Civilă au reținut 477 de persoane și au întocmit mai bine de 35.000 de acuzații.

În ultimul week-end, au fost intensificate controalele pe străzile și la ieșirile din marile orașe, pentru a verifica respectarea restricțiilor de mobilitate, mai anunță EFE.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO