Timișorenii impresionați de One Night Gallery, expoziția unde arta se îmbină cu tehnologia

Ultima actualizare: 16-08-2020 09:56

Timișoara nu va mai fi Capitală Europeană a Culturii în 2021, ci în 2023, din cauza pandemiei de COVID-19. Asta nu înseamnă însă că evenimentele de profil vor fi amânate până atunci.

După ce a adunat zeci de mii de spectatori în București, proiectul "One Night Gallery" a ajuns, sâmbătă seară, și în orașul de pe Bega. În cadrul expozițiilor, arta și tehnologia s-au îmbinat perfect, spre încântarea publicului.

Instalaţii care îmbină arta şi tehnologia, personaje virtuale, realizate cu ajutorul realităţii augmentate şi instalaţii interactive au putut fi analizate aseară la Timişoara.

Sorina Topceanu - cofondator One Night Gallery: "Oamenii pot încerca filtrele de AR. Avem nişte filtre special dezvoltate pentru ediţia aceasta, cum ar fi Monkey I love şi îl pot poziţiona oriunde doresc."

Cea mai "vizitată" instalaţie a fost cea bazată pe inteligenta artificială, care generează în timp real noi imagini după ce sistemul a analizat mai multe lucrări ale artistei Alina Bohoru.

Sorina Topceanu - cofondator One Night Gallery: "Instalaţia noastră proprie Neural Mirror este o instalaţie pe bază de inteligenţă artificială, care învaţa stilul artiştilor pe care îi expunem, texturi, culori, iar la eveniment ştie să reproducă mai departe lucrări, dar şi să introducă direct oamenii în lucrările artistului."

Alina Bohoru, artist: "Practic, expoziţia a fost ca un experiment, de artă new media, prin care eu m-am jucat cu tehnologia. Eu consider că e o reuşită pentru că totuşi se mai pot face evenimente de artă şi în perioada aceasta."

Spectatorii au fost impresionaţi de expoziţie.

Spectator: "Foarte interesant, îmi place designul, îmi place stilul acesta de creaţie. Nu orice artist pune portocaliu lângă mov şi iese ceva. Chiar e ceva îndrăzneţ."

Spectatoare: "Mi se pare foarte interesant, e genul de lucru pe care nu îl vezi foarte des în Timişoara."

Toţi cei prezenţi au fost nevoiţi să poarte mască de protecţie. În plus, le-a fost verificată temperatura corporală.

Sorina Topceanu - cofondator One Night Gallery: "Ceea ce facem noi este să explorăm universul stilistic al artistei pe care o expunem prin diferite medii tehnologice."

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia Timişoara Capitala Culturală Europeană.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO