Seful Facebook Europa isi da demisia pentru a realiza un "Silicon Valley" la Londra

Ultima actualizare: 24-10-2012 07:16
Silicon Valley

Seful operatiunilor din Europa ale retelei de socializare Facebook, Joanna Shields, pleaca din companie pentru a se alatura unui proiect sustinut de guvernul britanic si care are ca scop crearea in Londra a unui centru care sa concureze cu Silicon Valley.

Tech City Investment Organisation (TCIO) a fost infiintata in aprilie 2011 pentru a atrage investitii intr-o zona din estul Londrei si pentru a sustine extinderea companiilor aflate la inceput.

Proiectul a atras parteneri precum Cisco, Google si Intel.

"Succesul Tech City arata ce se poate intampla cand sustinem unele din cle mai inovative companii sa creasca", a declarat premierul britanic, David Cameron.

Shields, care se va alatura TCIO in ianuarie, a afirmat ca va conduce eforturi cu scopul de a transforma Londra in cel mai important centru tehnologic din lume.

Plecarea sefului pentru Europa va reprezenta o lovitura pentru Facebook, in contextul incercarilor companiei de a linisti actionarii dupa dezamagirea cauzata de listarea din mai.
Temerile legate de incetinirea ritmului de crestere a veniturilor au condus la injumatatirea pretului actiunilor Facebook, la 19 dolari, de la 38 de dolari la listare.

Facebook a deschis recent un centru de inginerie la Londra, primul din afara SUA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO