Instagram va detecta mesajele ofensatoare cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Ultima actualizare: 16-12-2019 22:01
instagram
iStock

Instagram îşi va avertiza utilizatorii când mesajele care însoţesc o fotografie sau înregistrare video ar putea fi considerate jignitoare, informează luni BBC.

Compania deţinută de Facebook a anunţat că a instruit un sistem de inteligenţă artificială pentru detectarea mesajelor ofensatoare.

Scopul este de a oferi utilizatorilor „o şansă de a face o pauză şi de a-şi reconsidera cuvintele”.

Această funcţie a fost anunţată într-un mesaj publicat luni pe blogul Instagram în care se precizează că în unele ţări noul instrument va fi lansat imediat.

Instrumentul este conceput pentru a ajuta în lupta contra comportamentelor de bullying online, o problemă majoră pentru platforme precum Instagram, YouTube şi Facebook.

În urma unui studiu al organizaţiei Ditch the Label privind hărţuirea pe internet, efectuat în iulie 2017, Instagram s-a clasat pe primul loc în clasamentul platformelor online pe care se vehiculează cele mai multe mesaje intimidante.

În cazul în care un utilizator cu acces la acest instrument scrie pe Instagram un mesaj ofensator, va primi o atenţionare prin care este informat că textul este similar cu altele raportate pentru intimidare. Utilizatorii vor avea apoi opţiunea de a edita mesajul înainte de a-l publica.

„Pe lângă limitarea propagării intimidării, acest avertisment ajută la educarea oamenilor cu privire la ceea ce nu permitem pe Instagram şi la momentul în care un cont riscă să ne încalce regulile”, a anunțat Instagram.

La începutul acestui an, Instagram a lansat o caracteristică similară care îi notifica pe utilizatori când comentariile lor la postările altor persoane de pe Instagram ar putea fi considerate jignitoare.

„Rezultatele au fost promiţătoare şi am constatat că astfel de 'ghionturi' îi pot încuraja pe oameni să-şi reconsidere cuvintele atunci când li se oferă o şansă”, a menționat Instagram.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO