iLikeIT. Topul celor mai performante telefoane din China care pot fi cumpărate în România

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Noiembrie 2018 09:47
Categorie: iLikeIT

Telefoanele de la producătorii chinezi sunt tot mai populare, dintr-un motiv foarte simplu. Oferă performanțe bune la jumătate din prețul modelelor consacrate și vin și cu inovații spectaculoase, precum senzorul de amprentă montat în ecran.

Proaspăt lansat este OnePlus 6T, cel mai puternic telefon de până acum al companiei chineze One Plus.

Și-a făcut deja un renume de producător serios printre pasionații de telefoane mobile, în primul rând prin costul mic. OnePlus 6T are un preț de pornire de doar 549 de dolari, pentru un dispozitiv cu 6 gigabiți memorie RAM, stocare 128 de gigabiți, ecran de 6,4 inch întins pe aproape toată suprafața telefonului.

Cireașa de pe tort? Senzor de amprenta montat în ecran, adică nu are buton dedicat pentru deblocarea telefonului.

E suficient să țineți degetul în zona indicată pe display. Cum reușește OnePlus să vândă atât de ieftin un telefon de top în 2018? Pentru că 6T poate fi cumpărat direct de pe site-ul producătorului, iar în acest fel sunt scoși din sistem distribuitorii și magazinele online. Ca să aveți un termen de comparație, iPhone 10 S costă 1000 de euro.

Pocophone F1 este o altă surpriză plăcut din China. Este un telefon de top cu cel mai nou procesor de pe piață, ecran de 6,2 inch cu rezoluție Full HD, care se întinde pe aproape toată suprafața smartphone-ului, și vine cu până la 8 Gigabiti memorie RAM. Pe spate are două camere și baterie de 4000 de miliamperi/oră, adică suficient de mare cât să reziste toată ziua. Prețul pentru acest pachet? De la 330 de euro, adică aproximativ 1600 de lei în țara noastră. De 3 ori mai ieftin decât modelele de top de la Samsung sau Apple.

Vivo NEX este un alt telefon chinezesc cu specificații de top, dar care atrage atenție prin design. Nu are celebrul moț pe față, adică ecranul se întinde dintr-un colț în altul. Senzorul de amprentă este și el montat tot sub ecran, iar pentru deblocare trebuie doar să atingeți zona indicată. Camera de selfie? Iese automat din telefon atunci când deschideți aplicația de fotografie. Ecranul este de 6,6 inch și are tehnologie AMOLED, ecranul fiind produs de Samsung.

Prețul pentru acest telefon? 630 de dolari, doar că încă nu a fost lansat și-n Europa, pentru că cel mai probabil nu fac față cererii imense.

Honor este un brand al producătorului Huawei și vinde doar telefoane care nu costă mai mult de 2000 de lei în țara noastră. Modelul Honor 8X este proaspăt lansat și vine cu slot pentru două cartele sim, un procesor nou-nouț, dezvoltat de Huawei, și ecran de 6.5 inch. Prețul pentru un astfel de model e de 1700 de lei.

Aceste telefoane vin cu prețuri competitive pentru că au mai puține funcții de software și, de exemplu, OnePlus 6T în pachetul standard nu vine cu încărcător, cablu de date sau cășți, ci în cutie găsiți doar telefonul.

Sunt și alte dezavantaje. OnePlus, Pocophone și Vivo nu au service oficial deschis în țara noastră pentru garanție, așa că trebuie trimise peste hotare. Doar Honor are service în România.

iLikeIT: Cum vă puteţi transforma laptopul într-o maşinărie de gaming
iLikeIT: Cum vă puteţi transforma laptopul într-o maşinărie de gaming
10 years challenge
”10 years challenge”. Ironia Ambasadei Suediei pentru Guvern și glume despre politicieni
iLikeIT. Elicopterul hibrid care ar putea să facă naveta, în curând, între orașe
Sondaj: Utilizatorii Facebook nu știu că informaţiile lor sunt înregistrate de companie
iLikeIT. Cântarul de bucătărie care ne poate ajuta să slăbim
iLikeIT. Bicicleta inteligentă care va putea să interpreteze gândurile biciclistului
iLikeIT. Doi români mutaţi în Canada au creat cea mai avansată bormaşină din lume
Google Assistant
Google Assistant va traduce conversaţii în timp real