iLikeIT. Telefonul nu mai este doar un aparat de comunicare. Il putem folosi direct la cumparaturi

Ultima actualizare: 08-02-2013 07:01

Telefonul nostru stie de acum foarte multe lucruri despre noi si, in cele din urma, poate sa inlocuiasca portofelul. Cu ajutorul lui, putem sa ne cumparam in cateva secunde sandwichuri, cafele sau bilete la film.

In loc de card bancar sau de numerar, platile se pot face printr-un simplu SMS, la automatele de mancare si cafea, in drum spre cinema ori atunci cand vrem sa achitam rovigneta.

Ca sa poti cumpara un sandwich, o cafea sau sa intri la cinema ai nevoie doar de un abonament sau ceva credit pe cartela de telefon. Deja platile prin sms se gasesc acolo unde avem cel mai des nevoie.

Zilele acestea... doar popcornul nu poti sa-l mai cumperi de pe internet, insa biletele poti sa le rezolvi de pe telefonul mobil in 30 de secunde. Cu codul de bara vii la masina, scanezi si urmatoarea oprire este in: Sala 1, prima pe stanga.

Biletele pot fi cumparate direct din aplicatia speciala. Alegem filmul, finalizam comanda si primim un cod special care trebuie scanat de aparat. Plata biletului se face printr-un sms, iar la sfarsitul lunii va aparea pe factura.

Chiar si atunci cand ne este foame si nu avem maruntis prin buzunar, putem sa cumparam un sandwhich platind prin sms. Nu costa nimic in plus. Trebuie doar sa trimitem mesajul la un numar special. Valabil si pentru tonomatele de cafea ori ceai.

iPhone 5, GALAXY S III sau Nokia Lumia 920? Care e cel mai tare smartphone din 2013

In curand va fi suficient sa apropiem telefonul de aparat, prin tehnologia platii fara contact. NFC este pasul al doilea in zona de plati cu mobilul. Este o metoda de plata foarte rapida. Cu cat platesti mai repede, cu atat ai mai mult timp pentru alte lucruri placute.

Platile prin sms sunt in plina expansiune. Deja rovigneta ori biletul pentru transportul in comun pot fi platite in cateva secunde.

Totul se intampla pe o retea de telefonie din interiorul centrului comercial. Campaniile de reduceri vizeaza doar un anumit tip de persoane. Spre exemplu, cine foloseste Android va primi spre exemplu oferte de tablete cu acelasi sistem de operare. Se tine cont si de valoarea facturii ori de adresa de domiciliu. Doar cei cu abonamente de telefon primesc totusi astfel de oferte.

Citeste si:

Facebook se schimba! Ce vei vedea cand vei intra pe contul tau

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO