iLikeIT. Procesorul care va fi folosit pe cele mai puternice telefoane în 2019 suportă inteligența artificială


Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2018 10:54
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 10:39
Categorie: iLikeIT

Unul dintre cei mai mari producători de procesoare pentru telefoane mobile anunță un nou model care va fi folosit pe cele mai puternice smartphone-uri din 2019. Suportă inteligență artificială, dar și 5G.

Qualcomm Snapdragon 855 promite niște lucruri foarte interesante pentru cei care se joacă pe mobil.

Ce înseamnă conexiune 5G? Teoretic, înseamnă o viteză de conectare la internet pe telefon la fel de mare ca cea mai bună conexiune de acasă. Iar Snapdragon 855 este un procesor ”multi gigabit”, ceea ce înseamnă că are o viteză de procesare foarte mare, aproape ca la un laptop sau poate .. chiar mai mult.

Care este secretul său? Va folosi foarte multă inteligență artificială în foarte multe situații: de la folosirea zilnică a telefonului până la introducerea senzorului de amprentă direct pe ecran.

În prezent, cei de la Huawei, Samsung și Apple folosesc inteligența artificială pentru realizarea cât mai bună a fotografiilor cu telefonul, însă, după ce procesorul Snapdragon 855 va fi folosit de toți producătorii, va însemna că toți vor beneficia de această opțiune inteligentă.

Unul dintre cele mai interesante telefoane de pe internet în aceste zile este Xiaomi Pocophone F1, care promite performanță de top la o treime din prețul telefoanelor de top. Nu arată foarte spectaculos, dar este dotat cu cel mai nou procesor de pe piață din prezent, Snapdradon 845, și are 6 sau 8 GB de RAM, plus 256 GB de stocare și costă ... sub 300 de euro.

Un alt concurent pe acest segment este OnePlus, care, cel mai probabil la următoarea versiune, OnePlus 7, vor avea și tehnologia 5G.

Zvonurile spun însă că primul telefon lansat pe piață cu 5G va fi în ianuarie sau februarie 2019 și va fi probabil Samsung Galaxy S10.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

iLikeIT. Aplicații utile pentru a fi mai productivi în fața calculatorului
iLikeIT. Idei inedite de cadouri: microscop pentru telefon şi degetar care taie
iLikeIT. Audi pregăteşte maşina zburătoare. Când ar putea fi lansată