Google.ro si Yahoo! Romania au fost atacate de hackeri. Paypal.ro nu mai functioneaza

×
Codul embed a fost copiat

Google.ro si Yahoo! Romania au fost atacate miercuri dimineata de hackeri. Ecranul principal al Google.ro afisa mesajul unui hacker algerian - MCA-CRB.

Mesajul integral al hackerului era: "By MCA-CRB,
Algerian Hacker, S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec, To Be Continue...
".

Conform yoda.ro, cele doua motoare de cautare, Google si Yahoo! Romania, nu au putut fi accesate miercuri dimineata, ca urmare a unui atac informatic. Ulterior, insa, Yahoo! si Google si-au revenit.

Pagina principala a Google.ro a aratat astfel timp de 3 ore:

Citește și
Google
Lovitura pentru Google: "Nu va acuzam ca incalcati legea, va acuzam ca sunteti imorali"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Serviciile Google din Romania nu au fost atacate. Pentru o perioada scurta de timp, unii utilizatori care viziteaza www.google.ro si cateva alte adrese de web au fost redirectionati catre un alt site web. Am fost in contact cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din Romania", a comunicat Google. 

Potrivit Techcrunch, nici site-ul paypal.ro nu mai poate fi accesat in prezent, insa cei de la Paypal au operat imediat un alta adresa, care este functionala: https://www.paypal.com/ro.

Cei de la Techcrunh mai sustin ca cel care s-a semnat cu pseudonimul MCA-DRB pe pagina google.ro - care a fost atacata - este in baza de date Zone-h, fiind responsabil pentru 5.530 de site-uri atacate. Multe dintre acestea apartin unor institutii si servicii publice din tari de-a lungul Asiei, Africii, Europei, Australia si America.

Stefan Tanase, expert Kaspersky la Securelist, a declarat ca acest incident in care a fost implicat google.ro este posibil sa fi fost cauzat de un atac de tip "DNS hijacking".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
O insula cartografiata de Google Earth nu exista in realitate.
O insula cartografiata de Google Earth nu exista in realitate. "Suntem uluiti, este foarte ciudat"

O insula din Pacificul de Sud, cartografiata de serviciul online Google Earth si de marile atlase din lume, de fapt nu exista, a anuntat o echipa de savanti australieni, plecati degeaba sa o caute.

Lovitura pentru Google:
Lovitura pentru Google: "Nu va acuzam ca incalcati legea, va acuzam ca sunteti imorali"

Guvernele europene vor sa reduca deficitele bugetare si isi indreapta atentia catre multinationale din SUA, in special asupra unor giganti ai Internetului cum sunt Google si Amazon.

Aplicatia
Aplicatia "Facebook Color Change" pentru Google Chrome trimite userul pe site-uri fraduloase

Aproape 40.000 de utilizatori ai Facebook se confrunta cu o problema speciala pornita dintr-o aplicatie care ar trebui sa schimbe culoarea profilului.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.