Ferrari în mărime naturală scos la o imprimantă 3D, într-o expoziție unică din Polonia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 27 Octombrie 2018 09:01
Categorie: iLikeIT

Ce poţi face dacă îţi doreşti un Ferrari, dar nu prea îţi permite buzunarul să ţi-l cumperi? Simplu: îl scoţi la imprimantă. Evident, o imprimantă 3D. Dovada este expusă la forumul de design din Gdansk, Polonia.

Acest Ferrari în mărime naturală, creat de studenţii de la Universitatea de tehnologie din Varşovia, este poate cel mai spectaculos exponat de la forumul de design de la Gdansk. Anul acesta, tema principală a fost printarea 3d.

Slawomir Fijalkowski, Academia de Arte Frumoase:Nu avem foarte multe exponate, dar sunt foarte semnificative pentru tehnologia printării 3D.”

Această structură cu un aspect futurist nu și-ar găsi locul într-un atelier obişnuit de mobilă. Poate primi, însă, un loc în Cartea Recordurilor, pentru că este cea mai mare masă scoasă la imprimantă, după un model creat pe computer. Cântăreşte 260 de kilograme.

Slawomir Fijalkowski, Academia de Arte Frumoase: ”Cel mai important este că această tehnologie nu mai ține doar de procesul de design, ci a devenit un element de producție. Ne putem imagina, dacă privim această masă, că în viitor piesele de mobilier vor fi produse în mod obișnuit prin această metodă.”

Imprimantele 3D sunt încă destul de scumpe şi rare, mai ales cele care pot fi folosite pentru crearea unor obiecte de mari dimensiuni. Aşa că majoritatea exponatelor sunt mai măruntele, dar nu mai puţin spectaculoase - bijuterii, tacâmuri sau obiecte de artă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tags: 3d, expozitie, polonia,

Imagini din timpul Primului Război Mondial, aduse la viață de regizorul care a făcut Stăpânul Inelelor