Cum se fură datele pe site-urile de filme online. Puteți ajunge să fiți șantajați

Dată publicare: 07-02-2020 20:59
Dată actualizare: 08-02-2020 09:10


Mai sunt doar două zile până la gala Oscar, cel mai așteptat moment al anului din lumea cinematografiei. Așa că mulți sunt curioși să vadă filmele nominalizate și le caută online.

Specialiștii în securitate cibernetică ne atrag atenția că infractorii online speculează momentul, dovadă că au apărut multe site-uri care promit vizionarea gratuită, dar care sunt de fapt capcane.

Vă pot fura datele personale, informațiile cardului bancar, sau puteți fi chiar șantajați.

La simpla căutare a unui film de Oscar pe Google, apar zeci de site-uri care promit o vizionare gratis online, uneori chiar înainte de lansarea oficială.

Ca să nu deveniţi victime, specialiştii vă recomandă în primul rând să fiţi atenţi la datele de lansare ale filmelor şi să nu intraţi pe linkuri suspecte care promit vizionarea în avans a unui film.

Dacă descarcaţi fişiere, extensia poate fi un semnal de alarmă, ar trebui să fie una de format video, de exemplu .avi sau .mp4, în niciun caz .exe.

Nu în ultimul rând, ar trebui să verificaţi site-ul pe care aţi intrat, bine ar fi să înceapă cu https - s vine de la securizat, puteţi chiar să citiţi recezii despre site, înainte să descărcaţi filmul.

Specialiştii au făcut şi un top al filmelor nominalizate la Oscar care apar pe site-uri suspecte şi care vin la pachet cu fişiere nocive. Joker, 1917 şi The Irishman conduc clasamentul.

Sursa: Pro TV

Tags: filme, online, hackeri,