Ce înseamnă Google Doodle de vineri, 19 iulie. „A schimbat lumea și ideile”. VIDEO

Ultima actualizare: 19-07-2019 08:48
Google Doodle 19 iulie 2019
Captura Google

GOOGLE DOODLE 19 IULIE 2019. Google are vineri un Doodle special, dedicat misiunii Apollo, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la primul pas al unui om pe Lună.

Într-un filmuleț postat pe YouTube, Google celebrează misiunea NASA de acum 50 de ani, precizând că „a schimbat lumea și ideile privind ceea ce este posibil.”

„În urmă cu 50 de ani, misiunea Apollo 11 a schimbat lumea și ideile ceea ce este posibil, prin misiunea de succes pe lună, cât și prin faptul că astronauții s-au întors acasă în siguranță. Doodle-ul de astăzi celebrează acest moment din istoria omenirii, purtându-ne prin călătoria până la lună și înapoi, narată de cineva care are informații de primă mână: fostul astronaul Michael Collins”, se precizează în descrierea filmulețului.

GOOGLE DOODLE 19 IULIE 2019. Pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong devenea primul om care a păşit pe Lună, la patru zile de la lansarea misiunii Apollo 11 de la Centrul Spaţial Kennedy. Modulul lunar a aselenizat la ora 20:17:40 UTC, în zona numită Mare Tranquillitatis. Neil Armstrong a coborât pe suprafaţa lunară şase ore şi jumătate mai târziu, sub privirile a aproximativ 600 de milioane de telespectatori de pe tot globul.

A rostit apoi probabil una dintre cele mai cunoscute fraze din istorie: „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire".

GOOGLE DOODLE 19 IULIE 2019. Edwin (Buzz) Aldrin a devenit, după câteva minute, cel de-al doilea om care a păşit pe Lună.

GOOGLE DOODLE 19 IULIE 2019. Până în zilele noastre, pe Lună au fost doar 12 astronauţi, ultimul dintre ei în anul 1972. Programul Artemis, coordonat de NASA în colaborare cu o serie de parteneri internaţionali, printre care şi Agenţia Spaţială Europeană, din care România face parte ca stat membru, îşi propune să schimbe acest lucru până în 2024.

GOOGLE DOODLE 19 IULIE 2019. Aceasta este data planificată pentru aselenizarea misiunii Artemis 3, care va avea printre membrii echipajului şi prima femeie ce va păşi pe satelitul natural al Pământului. Programul Artemis îşi propune, de asemenea, să deschidă calea unei prezenţe umane pe termen lung pe Lună şi posibilitatea de explorare comercială a Lunii, inclusiv prin zboruri private, conform Agerpres.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO