Guvernul dă bani pentru cei trimiși să lucreze de acasă pe timpul stării de urgență. Cum pot fi solicitați

Ultima actualizare: 16-09-2020 21:41

Firmele care şi-au lăsat în starea de urgenţă angajaţii să lucreze de acasă pot primi bani de la Guvern pentru echipamente.

Mai exact, 2.500 de lei pentru fiecare angajat. Înscrierile în acest program au început pe o platformă online, iar banii primiţi trebuie folosiţi pentru a cumpăra laptopuri, tablete, telefoane şi chiar modemuri sau licenţe software.

La o fabrică din Alba, de exemplu, 13 angajaţi au lucrat de acasă în perioada stării de urgenţă: personalul administrativ şi cei de la resurse umane.

Mihaela Pastiu, angajată firmă: "Operăm pe calculator diverse, încărcăm facturi, pe partea de contabilitate, mai exact// dacă intervenea ceva pe partea de IT foarte uşor colaborăm cu colegul, dacă aveam probleme cu imprimantă."

Ajutorul financiar de la Guvern este binevenit. Pentru 13 angajaţi firma ar urma să primească peste 32 mii lei.

Laura Moga, manager firma: "Angajaţii uneori s-au mai plâns că mai pică reţeaua de internet, că e vorba de reţele casnice şi mai întâmpina greutăţi."

Firmele de IT sunt primele care s-au înscris în program.

Grosu Alexandru, inginer robotică: "O să luăm în considerare un echipament de birotică, poate un server sau un laptop, un calculator sau un abonament pentru ceva server pentru conferinţe".

Cosmin Filip, jurist Școala Informală de IT: "Nu este o sumă foarte mare, 2.500 de lei, se poate configura cu această sumă un laptop care să fie util angajaţilor în activitatea lor de acasă".

Dosarele de înscriere în program se pot depune pe platforma aici.gov.ro. Angajatorii nu au voie să folosească banii în alt scop decât cel al investiţiei în echipamente.

Andreea Katona, director AJOFM Albă: "Aceste sume vor trebui justificate de către angajator în termen de 30 de zile de la primirea banilor. Pot cumpăra tablete, smartphone-uri, laptop-uri, echipamente necesare şi modem-uri de internet.”

Solicitările se pot face până la sfârşitul anului. S-au strâns deja câteva sute.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO