Apple, amendă de 25 de milioane de euro pentru că încetinea funcționarea iPhone-urilor

Ultima actualizare: 08-02-2020 12:26
iphone

Compania Apple a fost amendată cu suma de 25 de milioane de euro pentru că a încetinit în mod intenționat funcționarea modelelor mai vechi de iPhone, fără să anunțe și utilizatorii.

Potrivit BBC News, amenda a fost stabilită de DGCCRF, un organism de supraveghere din Franța, care a precizat că utilizatorii nu au fost informați despre această practică.

În 2017, Apple a confirmat faptul că a încetinit funcționarea anumitor modele de iPhone, însă a susțnut că a făcut acest lucru doar ca să prelungească ”durata de viață” a acestor dispozitive.

Ulterior, compania americană a precizat că a rezolvat această problemă cu organizația franceză.

De ce îngreunează Apple funcționarea vechilor modele de iPhone?

Mulți utilizatori s-au plâns de faptul că Apple face acest lucru, pentru a-i determina să cumpere modele mai noi de iPhone.

În 2017, compania a confirmat că îngreunează funcționarea anumitor modele care se învecheau, însă a spus că nu a încurajat clienții să cumpere modele mai noi. Explicația dată atunci a fost aceea că bateriile de litiu-ion devin tot mai puțin capabile să asigure necesarul de curent, pentru că se învechesc.

Acest lucru ar fi rezultat în închiderea completă a telefonului, ca să protejeze în acest fel componentele electronice.

Acțiunea secretă a companiei Apple a fost descoperită de un utilizator de iPhone după ce acesta și-a înlocuit bateria și a constatat că telefonul se mișcă rapid din nou.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO