Ce a aflat NASA despre viata pe Marte. Suprafata planetei nu mai este miza principala

06-11-2011 15:24


NASA Marte

Un nou studiu al NASA arata ca daca a existat vreodata cu adevarat viata pe Marte, cel mai probabil aceasta nu a fost la suprafata.

Inca din 2005 de cand au fost descoperite depozite de argila, oamenii de stiinta au crezut ca habitatul cald si umed ar fi putut sustine viata pe Marte, potrivit NASA. Argila se formeaza doar cand apa si pietrele interactioneaza.

Cercetatorii au analizat 350 de zone de pe suprafata planetei au ajuns insa la concluzia ca era foarte dificil in conditiile de pe marte ca apa sa ramana la suprafata.

Argila se forma in perioada scurta de timp cat apa rezista la suprafata, dar asta nu exclude existenta vietii pe planeta rosie. Cele mai bune conditii se gaseau in habitetele aflate sub suprafata planetei. "Pe Pamant, habitatele geotermale din subteran au ecosisteme active" spune Bethany Ehlmann, autoarea lucrarii publicate de NASA.

Potrivit ABC, NASA cauta de 15 ani dovada existentei apei pe Marte. Pe 25 noiembrie va fi lansat roverul Curiosity, un laborator mobil care va studia daca a existat sau nu viata pe planeta.

Sursa: huffingtonpost.com

Tags: marte, nasa,