Zbor ca la Bollywood pentru Ponta si Basescu. Avionul indian din mijlocul unui scandal de hartuire sexuala ar putea fi al lor


Ultimul update: Duminica 27 Aprilie 2014 07:17
Data publicarii: Joi 24 Aprilie 2014 18:48
Categorie: Stiri Economice

Presedintele si premierul ar putea zbura cu avionul unui ministru indian, arestat pentru hartuire sexuala.

Aparatul a intrat in posesia Fiscului din Romania, care a incercat de sase ori sa il vanda fara succes. Liberalii sustin ca ar trebui cumparat de statul roman pentru demnitari. Chiar daca nu are performante tehnice ridicate, avionul costa mai putin de un milion de euro. In plus, are o poveste scrisa parca de un scenarist de la Bollywood si zace acum abandonat in curtea Aerostar Bacau.

Avionul ieftin care i-ar putea transporta pe demnitari in deplasarile externe a apartinut fostului ministru indian Gopal Goyal Kanda, arestat in vara lui 2012 dupa ce o stewardesa care lucra la compania lui s-a sinucis.

Geetica Sharma
, care avea atunci 24 de ani, a scris in biletul de adio ca a recurs la gest pentru ca era hartuita sexual de politician. Ancheta a demonstrat ca fata era obligata prin contractul de angajare sa fie la dispozitia patronului ei in fiecare seara. Drama nu s-a oprit aici, pentru ca sase luni mai tarziu si mama stewardesei si-a luat viata, de dorul fiicei.

Luna trecuta Gopal Goyal Kanda a fost eliberat pe cautiune.

Intre timp, compania aeriana care a adus avionul in Bacau a intrat in insolventa, iar aeronava a ajuns in proprietatea ANAF. Scos initial la licitatie pentru aproape 3 milioane de euro, avionul produs in 1996 se vinde astazi cu doar 700.000 euro. O oportunitate pentru Guvern, sustin liberalii.

"De ce nu s-a explorat aceasta pista de procurare a aeronavei cu destinatie speciala la care aeronava costurile ar fi extrem de scazute? Costurile de dotare ale ei se reduc la dotarea cu sistem de protectie, transmisie securizate si vopseaua care sa puna insemnele", spune Marius Obreja, senator PNL.

Luna trecuta, Guvernul lua in considerare cumpararea unei aeronave Airbus A318 aflata in tara, pentru care TAROM cerea 10 milioane euro. Ca bonus, cei de la TAROM ar oferi in pretul de achizitie si kitul de transformare a navei intr-una prezidentiala, adica reconfigurarea cabinei pasagerilor si instalarea dispozitivelor de comunicatii speciale.

Comparand performantele tehnice ale celor doua, Airbusul e mai rapid si ar putea zbura fara oprire de la Bucuresti pana la New Delhi. Aeronava britanica insa este mai mica si, pe aceeasi ruta, ar trebui sa opreasca undeva in Iran sa realimenteze. Indiferent de tipul de aeronava pe care il vor alege, oficialii nostri ar trebui sa faca minim o escala daca vor sa treaca oceanul.

Cei mai importanti oameni din stat au calatorit anul trecut peste 60.000 de kilometri cu avioane inchiriate. Pana in 2010 presedintele Romaniei a zburat cu un Boeing 707, cumparat de Nicolae Ceausescu. Acesta a fost scos din uz din cauza vechimii si a zgomotului, motiv pentru care nu toate aeroporturile din strainatate ii permiteau aterizarea.

 

Victor Ponta, copilot pe un avion F16. Premierul a zburat impreuna cu un pilot american:
Victor Ponta, copilot pe un avion F16. Premierul a zburat impreuna cu un pilot american:"Inca sunt viu"
Un Airbus A318 de la Tarom, noul avion prezidential. Cum va arata in interior aeronava de 10 milioane de euro
Un Airbus A318 de la Tarom, noul avion prezidential. Cum va arata in interior aeronava de 10 milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lei noi
Cine sunt românii care câștigă peste 10.000 lei net/lună. Ce salarii se dau în privat
Salariul mediu net a crescut față de anul trecut. Cât câștigă un angajat din mediul privat
Soluția antreprenorilor români pentru a face rost de bani. Zeci de oameni le-au virat bani
Bugetul zilnic al României. Cât investim, cât dăm pe salarii și ce dobânzi plătim bancherilor
Datoria externă a României a explodat. Cu cât ne-am îndatorat în doar 8 luni
Țara în care s-a găsit un zăcământ uriaș de gaze naturale. Valorează miliarde de $
digitalizare
Ce trebuie să învețe angajații din România până în 2030. Avertismentul specialiștilor
Afacerea deschisă în țară de doi români după 22 de ani petrecuți în Italia
Plantele care readuc bani fermierilor români după ce au fost ignorate 20 de ani
Eurostat: Aproape 1,7 milioane de români nu au muncit niciodată. Ce studii au
Se scumpesc polițele RCA pentru bolizi. Ce îi așteaptă pe șoferii care provoacă accidente
Pierdere mare pentru România. Câți dintre românii care au emigrat au studii superioare