Viciile romanilor, masurate in kilometri de autostrada. Zilnic, romanii pierd 1 milion de euro la celebrele "pacanele"

Ultima actualizare: 02-05-2014 07:07

Desi sa vaita ca nu au bani, romanii pierd zilnic peste un milion de euro la asa numitele ''pacanele'' si inca 300 de mii la casele de pariuri sportive.

Cifrele au fost date publicitatii de o prestigioasa firma de consultanta si arata pentru prima data ce amploare au luat jocurile de noroc in tara noastra.

Potrivit aceluiasi studiu, doar aceste doua vicii ne fac sa cheltuim anual peste o jumatate de miliard de euro, echivalentul a 70 de kilometri de autostrada.

Suma pierduta anual de romani la pacanele se ridica la 420 de milioane de euro. Potrivit studiului, in momentul de fata in Romania sunt functionale 57.000 de aparate.

In salile de joc dedicate, fiecare astfel de aparat produce 1000 de euro pe luna, echivalentul a 2 salarii medii, iar cele instalate in baruri aduc in medie cate 400 de euro.

Daca ar fi sa ne luam dupa densitatea aparatelor la mia de locuitori, cele mai mult se pariaza in Bucuresti, Constanta, Arges, si alte 5 judete din vestul tarii.

Cat priveste pariurile sportive, potrivit studiului, romanii pierd in fiecare an in cele 2600 de agentii de pariuri 110 milioane de euro.

Potrivit altor studii in Romania exista 150.000 de persoane dependente de pacanele, iar 50% din tineri participa ocazional la jocuri de noroc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO