Tudorel Toader a găsit 72 de probleme în OUG lui Teodorovici, dar a avizat-o favorabil

21-12-2018 14:18

Eugen Teodorovici, Tudorel Toader

Ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader, a avizat favorabil OUG pregătită de Teodorovici prin care se pregătește introducerea ”taxei pe lăcomie”, deși a avut 72 de observații negative.

Printre cele 72 de probleme identificate de Tudorel Toader se numără: lipsa unui aviz de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, lipsă de claritate și precizie la dispoziții sau greșeli gramaticale (Încadrarea în domeniile proprietare se STABILESC).

Puteți găsi documentul cu cele 72 de observații la finalul articolului.

”Taxa pe lăcomie”

Una dintre cele mai importante măsuri anunţate marţi de ministrul Finanţelor vizează o ''taxă pe lăcomie" care să se aplice, de la 1 ianuarie 2019, instituţiilor financiar-bancare, în cazul în care ratele ROBOR la 3 şi 6 luni depăşesc o anumită valoare.

"Se propune ca de la 1 ianuarie 2019 să se aplice o taxă pe activele instituţiilor financiar-bancare, denumită taxa pe lăcomie, pentru că este cea mai bună expresie pentru ceea ce se întâmplă azi în România, care se aplică instituţiilor în cazul în care ratele ROBOR la 3 luni şi 6 luni depăşesc o anumită valoare procentuală. Taxa se stabileşte pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR la 3 şi la 6 luni, atunci când este depăşită valoarea de 1,5%. Acesta este pragul până la care nu se aplică o astfel de taxă", a explicat Teodorovici.

De asemenea, sunt prevăzute și măsuri pentru Pilonul II de pensii.

OUG anunțată de Teodorovici a provocat dezastru pe bursă, miercuri, iar medicul de afacere și președintele au criticat-o foarte dur.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO