Traian Basescu: Solutia in cazul Greciei nu este morala, dar ce e moral in fata crizei?

28-10-2011 08:42

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu este de parere ca solutia in cazul Greciei adoptata de Consiliul European nu este una morala. Cu toate acestea, tot seful statului se intreaba, retoric, ce este moral in fata unei crize.

"Este clar ca nu este o solutie morala, dar ce este moral in fata unei crize? Decat sa produci un dezastru al zonei euro si, implicit, al intregii Uniuni Europene, pentru ca un dezastru in zona euro ne afecteaza si pe noi cel putin la fel de mult - mai ales comparati cum ne-ar afecta ne noi in raport cu Germania, economia noastra este mult mai fragila, societatea romaneasca este mult mai fragila, deci Romania ar fi intr-o situatie extrem de dificila daca s-ar produce derapajul Greciei... Slava Domnului ca nu se produce", a sustinut presedintele Traian Basescu la postul public de televiziune, citat de Mediafax.

El a mai spus ca nimeni nu are o evaluare a eventualelor efecte ale dezastrului, Grecia era lasata sa intre in incetare de plati.

"Deci nu exista... Sunt pareri si pro si contra solutiei adoptate, pareri care spuneau «trebuia lasata Grecia in faliment», dar nimeni nu a venit cu o evaluare convingatoare, «uite, astea sunt consecintele». Instinctul imi spune ca nu era bine sa incercam sa vedem cum e cu Grecia in faliment", a mai spus seful statului.

Grecia va "continua" sa depuna eforturi pentru a deveni "o tara productiva", a afirmat joi seara premierul grec, Georges Papandreou. Bancile si fondul de investitii private care detin datoria greaca au acceptat sa renunte voluntar la 50% din creantele lor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26