Traian Basescu incaseaza o pensie lunara de 2.500 de lei. LISTA beneficiilor din dreptul fostului presedinte

06-01-2015 11:54


Traian Basescu ingroasa de acum numarul pensionarilor. Cu doua luni inainte de a-si finaliza mandatul in fruntea tarii, fostul sef al statului si-a depus dosarul si va incasa 2500 de lei lunar.

Pe langa pensie, legea stabileste ca Traian Basescu, la fel ca si ceilalti presedinti, va mai lua inca 6 mii de lei.

Potrivit declaratiei de avere, pana in 21 decembrie, cand a plecat de la Cotroceni, Traian Basescu a incasat peste 5 mii de lei sub forma de pensie.

Din meseria sa de ofiter de marina, dar si din anii cat a fost ministru al Transporturilor si primar al Capitalei, Traian Basescu s-a ales cu o pensie lunara de 2.500 de lei. Banii ii primeste inca din data de 4 noiembrie, atunci cand a implinit 63 de ani si era inca sef al statului.

Iar in virtutea celor 10 ani petrecuti in fruntea statului, Traian Basescu se va bucura si de alte beneficii. La fel ca Ion Iliescu si Emil Constantinescu, Traian Basescu va primi pe langa pensie si o indemnizatie de 5.688 de lei. Din fondurile Administratiei Prezidentiale va fi platit de acum inainte si consilierul, dar si secretarul de cabinet al presedintelui.

De la Cotroceni, Traian Basescu s-a retras si cu ceva mai multi bani in conturi. Din luna iunie, de la ultima sa declaratie de avere, fostul presedinte a transformat un depozit de 510 de dolari intr-unul de peste doua mii de euro, iar intr-un cont de card a depus peste 27 de mii de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO