Teodorovici, propus la Finanţe, "nu exclude" impozitul progresiv. Ce se întâmplă cu Declaraţia 600


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Ianuarie 2018 14:41
Categorie: Stiri Economice
eugen orlando teodorovici

Noua echipă guvernamentală ar putea schimba din nou regulile fiscale.

Propus la Finanţe, după ce a deţinut portofoliul şi în 2015, în Guvernul Ponta, Eugen Orlando Teodorovici a declarat, cu prilejul audierilor la comisia parlamentară, că s-ar putea reveni la impozitarea progresivă, la care s-a renunţat în România în 2004.

”Nu exclud revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică. Nu se aplică dacă nu e mai bună pentru români. Nu voi aplica niciodată ceva care să fie contestat de mediul de afaceri, de simpli contribuabili”, a declarat Teodorovici, după audieri. El a susţinut însă că în acest an nu va fi introdusă nicio taxă nouă şi nici cele existente nu vor mai creşte.

Teodorovici a mai precizat că impozitul global nu va fi introdus în 2018: "îl vom prezenta atunci când vor fi clarificate toate conceptele, dar fără un sistem informatic bine pus la punct nu vom avea decât o idee pecare vrem s-o aplicăm”.

În cazul controversatei Declaraţii 600, politicianul propus la Finanţe spune că se va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru prelungirea termenului de depunere. "Discutăm mai multe variante, inclusiv unificarea cu Declaraţia 200”, a spus Teodorovici. El a promis şi deductibilităţi pentru angajaţii din sectorul IT.

"Investitorii nu ocolesc România pentru că am sta rău din punct de vedere economic sau bugetar. Dimpotrivă, la acest capitol stăm foarte bine, ci din cauza birocraţiei. Din păcate, la asta am contribuit cu toţii, fiecare a venit şi a mai adăugat câte ceva la această stare”, a spus Teodorovici, care a anunţat că va reactiva un departament pentru analiza cheltuielilor instituţiilor publice, pe care l-a înfiinţat în 2015.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO