Taxele si impozitele, majorate in mai multe orase din tara.Romanii care vor plati si cu 16% mai mult


Ultimul update: Duminica 06 Ianuarie 2013 07:09
Data publicarii: Joi 03 Ianuarie 2013 18:46
Categorie: Stiri Economice

Daca-i prima zi lucratoare din an, atunci sunt si cozi interminabile in fata directiilor de taxe si impozite din toata tara.

Pentru mii de romani a devenit deja traditie sa-si plateasca datoriile la stat cat mai repede. Multi s-au trezit ca au de achitat sume chiar si cu 16% mai mari fata de anul trecut, pentru ca, in multe parti, taxele locale s-au majorat.

La Cluj parca s-ar fi dat ceva gratis la Directia de Taxe si Impozite, atat de lunga era coada. Sute de oameni s-au asezat constiinciosi din fata ghiseelor si pe scari, pana la iesire, doar-doar or scapa de birurile din acest an. Au fost atrasi si de reducerea de 10% pentru plata integrala a impozitelor, chiar daca mai au la dispozitie inca trei luni ca sa beneficieze de ea.

Sa nu credeti ca in Bucuresti a fost mai liniste. Dupa doar trei ore de la inceperea programului, sute de persoane platisera deja impozitele pentru locuinte, masini si terenuri. Cei mai grijulii au fost, cum altfel, pensionarii, pentru care fiecare leu conteaza.

Bucurestenii platesc aceleasi taxe ca anul trecut. In schimb, la Ploiesti si Suceava birurile datorate statului au crescut cu procentul maxim de 16%, la Tulcea cu 10%, iar la Galati doar cu 4%, rata inflatiei pe un an de zile.

Norocosi sunt, deocamdata, printre altii, iesenii, timisorenii sau brasovenii. Dar nici in aceste cazuri nu ramane nimic batut in cuie.

Guvernul a anuntat ca vrea sa emita o Ordonanta de Urgenta care sa le permita primariilor sa nu mareasca impozitele. Documentul ar putea fi discutat vineri.

Tags: taxe, impozite,

VIDEO PROTVPLUS.RO