Sute de cinematografe din India si-au inchis usile, dupa anuntul facut de premier. Ce se intampla cu o industrie de milioane


Ultimul update: Vineri 07 Iulie 2017 07:50
Data publicarii: Marti 04 Iulie 2017 12:56
Categorie: Stiri Economice
cinematograf India

Cinematografele din India sunt aproape de fiecare data aglomerate, chiar si in timpul noptii. Insa, weekend-ul trecut, intr-unul din statele Indiei, proprietarii de cinematografe si-au inchis afacerile.

Potrivit Washington Post, in acest fel ei protesteaza fata de cresterea taxelor, anuntata de premierul Indiei, care ar putea creste semnificativ pretul biletelor la filme in statul Tamil Nadu.

Aceasta crestere este rezultatul unui nou impozit pe bunuri si servicii, introdus in India de sambata noaptea, care transforma aceasta tara dintr-una cu regimuri fiscale diferite intr-o tara cu o singura piata, pentru prima data.

In statul indian Tamil Nadu, unde vedetele de cinema sunt tratate ca niste semizei, noul impozit pe bunuri si servicii de 28 % se adauga unei taxe pe entertainment de 30 %, ajungand la o valoare totala care ar putea afecta vanzarile semnificativ.

Asociatiile de film au criticat guvernul statului pentru ca nu a reusit sa retraga taxele aditionale, asa cum s-a intamplat in alte state, inclusiv la vecinii din statul Kerala.

Taxarea filmelor in India s-a dovedit a fi o sursa importanta de venituri, mai ales in sudul acestei tari, unde industria cinematografica a produs venituri de aproape 650 de milioane de dolari pe an, potrivit unui raport citat de Deloitte.

Insa nu doar industria de filme din statul Tamil Nadu a fost afectata de noile taxe si impozite. In Surat, care este orasul de resedinta al premierului Narendra Modi, producatorii de haine au fost loviti de politie, dupa ce au avut loc atacuri cu pietre in timpul unui protest din acest oras.

Mii de negustori de textile din toata tara sunt in greva, din cauza nemultumirilor legate de noile taxe si impozite.

Sursa: Washington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO