Sumele pe care le pot obtine tinerii cu idei de afaceri prin Programul Start Up Nation. "Ne-au ajutat foarte mult la inceput"


Ultimul update: Vineri 03 Februarie 2017 00:19
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2017 19:28
Categorie: Stiri Economice

Fondurile nerambursabile din programul aprobat de Guvern "Start UP Nation" pot fi o afacere buna pentru tinerii cu idei si initiativa. 

Ei sunt incurajati de miile de antreprenori care in trecut au obtinut zeci de mii de euro pentru a-si dezvolta afacerile.

Chiar daca sunt conditii stricte si birocratie multa pentru a obtine de la stat cel mult 44.000 de euro, banii ii ajuta pe tineri sa prinda curaj sa lupte cu multinationalele.

Programul ''Start Up Nation'' se adreseaza in special debutantilor in afaceri care nu au bani suficienti pentru a-si dezvolta ideile. Mihai din Timisoara si-a deschis o firma de cercetare in publicitate, iar pentru a ataca pietele externe avea nevoie de echipamente de ultima generatie. Asa ca a apelat la programul Start Up 2016, ca sa obtina 25.000 de euro. Din acesti bani, a cumparat calculatoare perfomante si mobilier de ultima generatie.

Una dintre conditiile pentru a obtine fondurile este ca firma sa angajeze minimum doi angajati, pe o perioada de trei ani.

Lucian si Cosmin si-au deschis un service de reparat calculatoare si confectionat piese pentru imprimante. Pentru a-si cumpara echipamentele de care aveau nevoie, s-au inscris in programul de start up si au primit 30.000 de euro.

Cosmin Cocian, antreprenor: "Cred ca fara ele nu eram unde suntem si eu astept cu interes urmatorul proiect pe care sa il accesam."

Lucian Tudor, antreprenor: "A fost un imbold care a venit chiar la inceput, ne-au ajutat foarte mult sa pornim cu echipamente ok, echipamente care ne-au permis sa ne ducem la nivelul urmator foarte rapid."

Pentru programul ''Start Up Nation'' sunt eligibile mai multe categorii de cheltuieli, cum ar fi: echipamente tehnologice, masini, utilaje, aparate si instalatii de masura, dar si echipamente de software.

Pana acum cei care primeau ajutor din partea statului erau nevoiti sa suporte o parte sau chiar toate cheltuielile, pe care statul le deconta la final. Acum nu mai trebuie sa vina cu banii de acasa.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO