Strauss-Kahn: Revenirea economiei globale este fragila si incerta

Dată publicare: 06-04-2011 00:26
Dată actualizare: 06-07-2012 06:44


Dominique Strauss-Kahn

Revenirea economiei mondiale este fragila, insotita de incertitudini si inegal distribuita, a declarat directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn.

Seful FMI a indemnat bancile centrale sa gaseasca mijloace pentru a asigura buna functionare a sistemului financiar si sa nu se mai concentreze doar pe stabilitatea preturilor.

"Este evident ca politicile monetare ar trebui sa nu se rezume doar la stabilitatea preturilor, ci sa fie indreptate spre asigurarea stabilitatii financiare", a afirmat oficialul FMI. El a cerut autoritatilor monetare sa elaboreze anumite reguli, precum cea de a impune bancilor un anumit nivel minim de capital propriu, pentru a ajuta la asigurarea echilibrului economiei mondiale.

"Economia mondiala continua sa-si revina, insa nu este bine distribuita intre state si chiar in interiorul unei tari", a spus Strauss-Kahn. Referindu-se la Europa, seful FMI a afirmat ca problema datoriilor a fost rezolvata doar partial, ceea ce implica riscuri importante pentru statele aflate in criza si pentru revenirea economiei europene in ansamblu.

"Europa are nevoie de o solutie mai cuprinzatoare, bazata de o solidaritate pan-europeana, pentru rezolvarea problemelor persistente ale sectorului financiar si a celor legate de datoriile suverane", a continuat Strauss-Kahn.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO