Slovacii negociaza la sange stabilitatea financiara a Europei. Ce cer in schimbul voturilor


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 20:12
Data publicarii: Miercuri 12 Octombrie 2011 07:41
Categorie: Stiri Economice

Opozitia social-democrata slovaca s-a declarat dispusa sa sustina consolidarea Fondului european de stabilitate financiara (EFSF), respinsa prin vot in Parlament marti seara, in schimbul convocarii de alegeri anticipate, relateaza AFP.

"SMER-SD este dispus sa sustina EFSF in schimbul unui acord pentru alegeri anticipate", a declarat fostul ministru de Finante slovac Jan Pocatek. "Daca negocierile incep imediat, cred ca votul ar putea avea loc in cursul acestei saptamani", a spus el.

Deputatii slovaci au respins marti seara consolidarea Fondului, decizia acestora riscand sa agraveze criza datoriilor in Uniunea monetara. "Dintre cei 124 de deputati prezenti, 55 au votat pentru, noua au votat impotriva si 60 nu au votat deloc", a declarat vicepresedintele Parlamentului, Pavol Hrusovsky.

Pentru aprobarea masurii, Guvernul avea nevoie de votul unei majoritati de 76 de deputati.

Rezultatul votului ar putea duce la caderea guvernului de centru dreapta condus de Iveta Radicova, care considera votul de marti drept motiune de incredere in Cabinet.

Deputatii slovaci au respins marti consolidarea Fondului european de stabilitate financiara (EFSF), o decizie care risca sa agraveze criza datoriei in Uniunea monetara, relateaza AFP.
Votul poate duce la caderea Cabinetului slovac condus de Iveta Radicova, care a asociat acest subiect cu o motiune de incredere in Guvern.

Liderii slovaci au anuntat insa ca exista posibilitatea convocarii unui nou vot, la care opozitia social-democrata ar putea sustine consolidarea Fondului, insa data noului vot nu a fost stabilita inca.

Tags: slovacia, ue,

Zona euro, la mana Slovaciei. Ce cere in schimb pentru a vota adoptarea planului de salvare
VIDEO PROTVPLUS.RO