Simona Halep investește banii câștigați din tenis în imobiliare. Ce a cumpărat

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2017 20:25
Categorie: Financiar

Simona Halep a intrat şi pe terenurile investitorilor imobilari şi joacă tare. Numărul 2 în tenisul mondial feminin nu a stat pe gânduri când a venit vremea să-şi pună banii la treabă.

Recent, Halep a cumpărat un hotel de 4 stele în Poiana Braşov, pentru care ar fi plătit între 1,5 şi 2 milioane de euro. La acesta se adugă alte investiţii făcute în oraşul ei de suflet, Constanţa.

Potrivit WTA, Simona Halep a câştigat, până acum, din tenis aproape 23 de milioane de dolari, premii impozabile, dintre care numai în ultimul an peste 3,5 milioan. La aceşti bani se adaugă şi veniturile, tot de ordinul milioanelor, din publicitate.

Averea Simonei Halep provine, aproape în totalite, din sport, iar banii au fost obţinuţi după ani de sacrificii.

Recent, jucătoarea de tenis a cumpărat un hotel de patru stele din Poiana Braşov. Are 24 de camere, restaurant, sala de conferinţe şi, iarna, centru de închiriat schiuri. Este poziţionat strategic, la intrarea în staţiune, cu panoramă superbă spre părţii.

De administrarea noii achiziţii din Poiana Braşov nu se va ocupa nici Simona, nici familia ei. Hotelul a fost dat în administrarea unei firme private de management hotelier, iar Simona va încasa lunar o suma fixă negociată anterior. Aşa că hotelul va păstra denumirea şi amenajările actuale.

Investiţia este una foarte bună, spun specialiştii în domeniu: hotelul care îi aparţine acum Simonei Halep a fost ocupat în această vară în proporţie de 97 la sută.

"Chiar aveam nevoie de turism, de promovare, în primul rând. Cred că o să investească şi o să atragă turişti. Şi datorită numelui...", este de părere un turist.

Investititiile Simonei Halep au răsărit şi pe litoral. Printre acestea, un bloc de apartamente cu 6 etaje, aflat în zona de nord a staţiunii Mamaia, la câţiva metri de faimoasele cluburi cu pretenţii. Zona s-a dezvoltat enorm în ultimii doi ani, iar metrul pătrat se vinde chiar şi cu 3.000 de euro. Simona construieşte pe o suprafaţă de 520 de metri pătraţi, la câţiva metri de un hotel de lux inaungurat în acest an. Jumătate dintre apartamente s-ar fi vândut deja.

Blocul are 22 de apartamente, câte 3 pe fiecare nivel, 2 la parter şi un penthouse la ultimul etaj. Fratele Simonei Halep este cel care se ocupă direct de vânzarea locuinţelor, care nu sunt foarte mari. Majoritatea au cam 70 de metri pătraţi, iar preţul porneşte de 77.000 de euro la alb, adică fără finisaje.

Pe perioada verii, un apartament cu două camere aici poate fi închiriat şi cu 100 de euro pe noapte.

Nadia Mihalcea, expert imobiliar: "Este o zonă foarte căutată, apartamentele sunt achiziţionate chiar din faza de construcţie, de la fundaţie, practic. Deci, practic, până să fie gata blocul, apartamentele beneficiază de vedere spre mare şi lac, oferă acces facil la plajă şi renumitele cluburi.''

Simona Halep a investit şi într-o cafenea, în Constanţa, situată în zona centrală a oraşului. Tot fratele ei este cel care s-ar ocupa de afacere.

Halep - Sharapova: românca a fost învinsă în I tur US Open. Reacția Simonei
Halep - Sharapova: românca a fost învinsă în I tur US Open. Reacția Simonei
VIDEO PROTVPLUS.RO
studiu consum
Studiu. Românii nu au scăpat de mirajul telefoanelor și al televizoarelor smart
Afaceri cu lemnul rămas la ocoalele silvice. Decorațiunea care se vinde cu 500 de euro
România are livezi, dar nu are recolte. Nu știm să lucrăm cu specialiști
Cum justifică Teodorovici majorarea deficitului la 2,76% din PIB
Soluția fermierilor pentru a păstra marfa până când îi creşte preţul pe piaţă
ANAF renunță la popriri și introduce medierea pentru datornici. Cum va funcționa
china, economie, venzori,
Cenzorii chinezi lucrează peste program ca să elimine veștile proaste despre economie
Mai multe companii din vestul ţării şi-au anunţat retragerea din România. "O lovitură grea"
Nu ne permitem să mâncăm la restaurant. Cât cheltuie un român lunar ca să iasă în oraș
Economia României a crescut anul trecut cu 4,1%, sub aşteptări
Paradoxul imigrației. Țara UE în care trăiesc cei mai multi români rămâne fără locuitori
Teodorovici, după ce Tăriceanu a anunțat modificarea OUG 114: Trebuie discutat în Coaliție