Simona Halep investește banii câștigați din tenis în imobiliare. Ce a cumpărat

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2017 20:25
Categorie: Financiar

Simona Halep a intrat şi pe terenurile investitorilor imobilari şi joacă tare. Numărul 2 în tenisul mondial feminin nu a stat pe gânduri când a venit vremea să-şi pună banii la treabă.

Recent, Halep a cumpărat un hotel de 4 stele în Poiana Braşov, pentru care ar fi plătit între 1,5 şi 2 milioane de euro. La acesta se adugă alte investiţii făcute în oraşul ei de suflet, Constanţa.

Potrivit WTA, Simona Halep a câştigat, până acum, din tenis aproape 23 de milioane de dolari, premii impozabile, dintre care numai în ultimul an peste 3,5 milioan. La aceşti bani se adaugă şi veniturile, tot de ordinul milioanelor, din publicitate.

Averea Simonei Halep provine, aproape în totalite, din sport, iar banii au fost obţinuţi după ani de sacrificii.

Recent, jucătoarea de tenis a cumpărat un hotel de patru stele din Poiana Braşov. Are 24 de camere, restaurant, sala de conferinţe şi, iarna, centru de închiriat schiuri. Este poziţionat strategic, la intrarea în staţiune, cu panoramă superbă spre părţii.

De administrarea noii achiziţii din Poiana Braşov nu se va ocupa nici Simona, nici familia ei. Hotelul a fost dat în administrarea unei firme private de management hotelier, iar Simona va încasa lunar o suma fixă negociată anterior. Aşa că hotelul va păstra denumirea şi amenajările actuale.

Investiţia este una foarte bună, spun specialiştii în domeniu: hotelul care îi aparţine acum Simonei Halep a fost ocupat în această vară în proporţie de 97 la sută.

"Chiar aveam nevoie de turism, de promovare, în primul rând. Cred că o să investească şi o să atragă turişti. Şi datorită numelui...", este de părere un turist.

Investititiile Simonei Halep au răsărit şi pe litoral. Printre acestea, un bloc de apartamente cu 6 etaje, aflat în zona de nord a staţiunii Mamaia, la câţiva metri de faimoasele cluburi cu pretenţii. Zona s-a dezvoltat enorm în ultimii doi ani, iar metrul pătrat se vinde chiar şi cu 3.000 de euro. Simona construieşte pe o suprafaţă de 520 de metri pătraţi, la câţiva metri de un hotel de lux inaungurat în acest an. Jumătate dintre apartamente s-ar fi vândut deja.

Blocul are 22 de apartamente, câte 3 pe fiecare nivel, 2 la parter şi un penthouse la ultimul etaj. Fratele Simonei Halep este cel care se ocupă direct de vânzarea locuinţelor, care nu sunt foarte mari. Majoritatea au cam 70 de metri pătraţi, iar preţul porneşte de 77.000 de euro la alb, adică fără finisaje.

Pe perioada verii, un apartament cu două camere aici poate fi închiriat şi cu 100 de euro pe noapte.

Nadia Mihalcea, expert imobiliar: "Este o zonă foarte căutată, apartamentele sunt achiziţionate chiar din faza de construcţie, de la fundaţie, practic. Deci, practic, până să fie gata blocul, apartamentele beneficiază de vedere spre mare şi lac, oferă acces facil la plajă şi renumitele cluburi.''

Simona Halep a investit şi într-o cafenea, în Constanţa, situată în zona centrală a oraşului. Tot fratele ei este cel care s-ar ocupa de afacere.

Halep - Sharapova: românca a fost învinsă în I tur US Open. Reacția Simonei
Halep - Sharapova: românca a fost învinsă în I tur US Open. Reacția Simonei
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
angajati
Soluția firmelor pentru lipsa de personal: roboți sau angajați instruiți de la zero
Ce rating a primit România, după ultimele măsuri ale Guvernului. Deficitul va continua să crească
Ce spun angajatorii străini despre IT-iștii români: "Toată lumea vrea să-i angajeze"
“Tu ești viitorul!” Metoda investigației sau cum să înveți fizică întrebându-te la ce-ți folosește
BCE evaluează băncile din Bulgaria. Țara vecină, gata să adopte euro
"Tu ești viitorul!" Cristian Leonte şi BRD, interviu LIVE pe Ştirile ProTV cu creatorii de mâine
taco bell
Decizie radicală la KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România. Ce schimbă din 2019
Chiriile din Alba Iulia au urcat la cifre astronomice odată cu apropierea Zilei Naționale
“Tu ești viitorul!” Întâlnire cu “creatorii” de roboți, tinerii care îndrăznesc să creadă că vor schimba lumea
Black Friday la Blue Air și Wizz Air. Cu cât sunt reduse prețurile la biletele de avion
Dobânzi mai mici și garanții de stat pentru credite. Ce propune Consiliul Concurenței
Studiu: 37% dintre români trăiesc de pe o zi pe alta