Salariul incredibil pe care l-a primit in 2013 Mark Zuckerberg, unul dintre cei mai bogati oameni din lume


Ultimul update: Vineri 04 Aprilie 2014 06:58
Data publicarii: Marti 01 Aprilie 2014 11:31
Categorie: Stiri Economice
Mark Zuckerberg

Compania Facebook a transmis autoritatilor americane suma pe care Mark Zuckerberg a primit-o in anul 2013 pentru functia de director general pe care o ocupa la acest gigant online.

Conform surselor citate de Bloomberg si preluate de Mediafax, este vorba despre un salariu simbolic de 1 dolar, fata de 500.000 de dolari in 2012, anul listarii la bursa a retelei de socializare.

Zuckerberg (29 de ani), fondatorul Facebook, apare pe locul 22 in topul Bloomberg al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere evaluata la 27,1 miliarde de dolari.

Omul de afaceri urmeaza astfel exemplul altor nume mari din Silicon Valley care au optat pentru salarii simbolice de 1 dolar pe an. Practica a fost promovata initial de cofondatorul Apple Steve Jobs si preluata, printre altii, de cofondatorii Google Larry Page si Sergey Brin. Toti detin participatii semnificative la companiile respective si au facut deja avere.

Zuckerberg a pastrat 61,6% din drepturile de vot in actionariatul Facebook. Averea sa a crescut puternic anul trecut, dupa ce pretul actiunilor Facebook a crescut de peste doua ori la bursa. Tanarul miliardar s-a implicat tot mai mult in filantropie si activitati sociale. Compensatia financiara totala obtinuta anul trecut de CEO-ul Facebook s-a cifrat la 653.000 de dolari, fata de 1,99 milioane de dolari in 2012. Suma include, pe langa salariul de baza de 1 dolar, cheltuieli pentru transport, paza si catering, potrivit companiei.

Directorul de operatiuni, Sheryl Sandberg, numarul doi la Facebook, a obtinut anul trecut o compensatie financiara totala de 16,2 milioane de dolari, fata de 26,2 milioane de dolari in 2012. Directorul financiar al companiei, David Ebersmann, a primit anul trecut un pachet salarial de 10,5 milioane de dolari, fata de 17,5 milioane de dolari in anul anterior.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO