S-a razgandit. Premierul Marii Britanii vrea sa participe la discutiile legate de noul acord UE

Dată publicare: 16-12-2011 14:28
Dată actualizare: 31-10-2012 17:44


David Cameron

Premierul Marii Britanii, David Cameron, l-a anuntat pe presedintele CE, Herman von Rompuy, ca va lua parte la "discutiile tehnice" care vor avea loc pentru noul acord fiscal al UE.

Decizia lui Cameron vine intr-un context in care seful FMI, Christine Lagarde, a declarat ca toate tarile trebuie sa ramana unite pentru a putea evita o criza ca cea din anii 1930. De asemenea, intoarcerea englezilor la aceste discutii coincide cu concluzia Institutului National de Statistica, Insee, care a avertizat ca Franta intra in recesiune.

"Premierul si-a reiterat dorinta ca noul acord fiscal sa fie unul de succes. De asemenea, David Cameron doreste ca specialistii sa gaseasca solutia potrivita pentru ca institutiile UE sa isi indeplineasca rolul de gardieni ai pietelor financiare. Acestea sunt motivele pentru care am decis sa participam la discutiile tehnice ale UE" a declarat un purtator de cuvant al premierului Marii Britanii, citat de Sky News.

Pecent, purtatorul de cuvant al premierului britanic a respins acuzatiile conform carora David Cameron ar fi agitat apele impotriva "acordului fiscal compact" agreat de celelalte 26 de state UE.

Sursa: , Sky News


VIDEO PROTVPLUS.RO