Reuters: O mare companie franceză vrea să se retragă din România. ”Părăsim complet afacerea”

Ultima actualizare: 14-01-2022 12:04
steag romania
iStock

Compania franceză de zahăr Tereos vrea să se retragă din România, după ce a încheiat un acord cu grupul Axereal pentru a-și vinde participația din afacerea lor cu malț.

 

Potrivit unui document citat de Reuters, Tereos se consultă cu sindicatele cu privire la planul său de închidere a activităților cu zahăr din România.

Tereos, al doilea cel mai mare producător de zahăr din lume, după volum, și-a revizuit toate afacerile după ce și-a remaniat conducerea, la sfârșitul anului 2020.

Noua echipă, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la datoriile mari ale grupului, a anunțat că una dintre prioritățile sale este reducerea acestor datorii.

În septembrie, Tereos a anunțat că va vinde pachetul minoritar din două companii mixte de amidon din China, ca parte a reorganizării.

În urma acestei tranzacții, vom rezilia parteneriatul nostru cu Axereal și părăsim complet afacerea cu malț”, precizează Tereos în documentul citat de Reuters.

În plus, Tereos menționează că se află „în proces de consultare a organelor reprezentative ale angajaților, pentru a prezenta proiectul unei potențiale opriri a activităților sale cu zahăr în România, în contextul unei perspective pesimiste”.

De la achiziționarea sa de către Tereos, fabrica de zahăr Ludus din România s-a confruntat cu dificultăți, în principal din cauza reducerii constante a suprafețelor de sfeclă de zahăr, în ciuda mai multor acțiuni de atenuare, și a acumulat pierderi substanțiale”, precizează Tereos.

Afacerea din România avea, la sfârșitul lunii septembrie 2021, 153 de angajați permanenți, dintr-un total de 15.000 pentru întregul grup.

Tereos a anunțat că își propune să se concentreze pe activitățile sale din Europa și Brazilia. Este al doilea cel mai mare producător de zahăr și etanol din Brazilia și are, de asemenea, operațiuni în Insula Reunion, Mozambic, Indonezia, Tanzania și Kenya.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO