PNL cere sesiune extraordinară în Parlament pentru dublarea alocațiilor pentru copii

×
Codul embed a fost copiat

Dublarea alocațiilor de stat pentru copii iscă noi tensiuni.

După ce Federația Națională a Asociațiilor de Părinți i-a cerut public Președintelui să promulge legea votată de parlamentari la finalul anului trecut, reprezentanții PNL cer o sesiune extraordinară în Parlament.

Liberalii spun că doar dacă vor fi eliminate pensiile speciale vor exista bani în buget și pentru asta.

„150.000 de copii adorm flămânzi în România”, i-au scris reprezentanții părinților președintelui Klaus Iohannis. În scrisoarea trimisă și Guvernulului, aceștia cer public să nu fie blocată dublarea alocațiilor.

Gabriel Chicioreanu, secretar general al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: „Nu are importanță că este un partid de stânga sau de dreapta, dacă vrem să facem ceva pentru copii, trebuie să facem, nu doar să promitem și apoi să plătim polițe între noi. Sunt copii care merg la școală pentru cornul și laptele, ca să aibă o masă la prânz”.

Citește și
Orban
Ludovic Orban, despre proiectul de creștere a alocațiilor: "Este un populism ieftin al PSD"

Premierul a avertizat, la începutul săptămânii, că nu sunt bani în buget pentru o creștere așa mare, mai ales în situația critică a deficitului bugetar.

Ludovic Orban, premierul României: „Nu ai prevăzute aceste sume de bani pentru a susţine creşterea // Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuşi, o creştere raţională a alocaţiilor copiilor”.

Liderul deputaților PNL a găsit o altă variantă: tăierea pensiilor speciale, în Parlament, într-o sesiune extraordinară. Ar mai rămâne doar cele ale militarilor și polițiștilor.

Florin Roman, deputat PNL: „Am vorbit cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Scoaterea pensiilor speciale acoperă 80% din plata dublării alocațiilor”.

Sesiunea extraordinară poate fi cerută de președinții celor două camere, Marcel Ciolacu sau Teodor Meleșcanu.

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD: „PSD va vota atât tăierea pensiilor speciale, cât și reducerea TVA. Poate fi într-o sesiune extraordinară, cât și în sesiunea ordinară. Oricum, sunt pe ordinea de zi ambele legi”.

Dincolo de clasicul război al declarațiilor politice, în România problema rămâne reală: aceea că aproape 20% dintre copiii României trăiesc în sărăcie severă, o rată care ne plasedaza la locul întâi în Uniunea Europeană. Asociațiile cer de mulți ani soluții integrate pentru diminuarea problemei, cum ar fi învestirea în creșe, grădinițe și transportul școlar.

Dublarea prevăzută de lege le-ar aduce părinților care au copii de până-n doi ani, 600 de lei, iar celorlalți, 300 de lei.

Citește și...
Lovitura pregătită de Orban după dublarea alocațiilor. Decizie luată în ședința de Guvern
Lovitura pregătită de Orban după dublarea alocațiilor. Decizie luată în ședința de Guvern

Guvernul ar putea decide, vineri, să conteste la CCR Legea alocațiilor, pe motivul că nu s-a respectat principiul bicameralismului atunci când s-a adoptat dublarea alocațiilor pentru copii.

Ludovic Orban, despre proiectul de creștere a alocațiilor:
Ludovic Orban, despre proiectul de creștere a alocațiilor: "Este un populism ieftin al PSD"

Premierul Ludovic Orban spune că proiectul PSD de creştere a alocaţiilor a fost făcut fără un studiu de impact şi fără să ţină cont "de situaţia în care se găseşte astăzi România" și că este doar un "populism ieftin al PSD".

Reacția lui Orban după dublarea alocaţiilor:
Reacția lui Orban după dublarea alocaţiilor: "O completă lipsă de responsabilitate"

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, după ce Parlamentul a adoptat dublarea alocaţiilor copiilor, că ”orice cheltuială suplimentară nu poate fi suportată decât dacă se renunţă la alte categorii de cheltuieli”.

Recomandări
„E dezastru”. Potop după Codul roșu de ploi torențiale, la Timișoara. Străzi și mașini blocate și un spital inundat
„E dezastru”. Potop după Codul roșu de ploi torențiale, la Timișoara. Străzi și mașini blocate și un spital inundat

Vineri după-amiază, la Timișoara, a plouat în 3 ore cât în 3 săptămâni. Orașul și mai multe localități au fost sub cod roșu de ploi torențiale, iar apa a făcut prăpăd.

Accident cu 3 morți și 2 răniți pe drumul spre Păltiniș. Printre victime, un copil de 15 ani | FOTO
Accident cu 3 morți și 2 răniți pe drumul spre Păltiniș. Printre victime, un copil de 15 ani | FOTO

Un accident rutier grav a avut loc, sâmbătă dimineață, în județul Sibiu, pe drumul spre Păltiniș. Trei persoane au murit, iar alte dou[ au fost r[nite, după ce mașinile în care se aflau s-au izbit violent, iar unul dintre autoturisme s-a răsturnat.

Cod portocaliu de ploi torenţiale în mai multe județe. Cum va fi vremea în Bucureşti - HARTA
Cod portocaliu de ploi torenţiale în mai multe județe. Cum va fi vremea în Bucureşti - HARTA

Meteorologii anunţă averse torenţiale şi instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe, sâmbătă, fiind emise avertizări cod galben şi portocaliu.