Presedintele ASF: Pretul politelor RCA se va mentine si in 2015. Cum explica faptul ca tinerii platesc cu 40% mai mult

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47

"Niste excese" - asa a catalogat presedintele Autoritatii pentru Supraveghere Financiara atitudinea firmelor de asigurare care vand polite scumpe soferilor tineri.

In raport cu accidentele, asigurarile obligatorii la noi sunt ieftine si vor ramane asa, a spus presedintele Autoritatii. Asta in timp ce soferii si patronii service-urilor il acuza ca avantajeaza firmele scumpind politele si diminuand valoarea despagubirilor. 

In fata parlamentarilor din Comisia de Buget, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara a declarat ca valoarea medie a unei asigurari obligatorii este in acest moment de 515 lei, iar pretul se mentine, cu mici variatii, si in 2015. Alesii au vrut sa stie de ce soferii care nu au implinit 35 de ani platesc cu 30 sau 40% mai mult decat restul.

Misu Negritoiu, presedinte ASF: "Sunt excese la tineri si vrem sa intervenim."

Reprezentantii Asociatiei Service-urilor auto sustin ca vinovati pentru acest scumpiri sunt si reprezentantii ASF, pe care ii acuza ca prin unele norme emise in vara au scumpit asigurarile si au redus simtitor valoarea despagubirilor.

Cristian Muntean, presedinte Asociatia Societatilor de Service Auto Independente: "ASF dezinformeaza. O tanara de 24 de ani a ajuns sa plateasca un RCA de 24 de milioane de lei vechi."

Soferii se plang si ei ca platesc tot mai mult, fara niciun rezultat concret. Chiar si cei care nu au provocat accidente, au dat mai multi bani doar pentru ca nu au implinit 35 de ani. Iar cei care au dosare de dauna asteapta cu lunile plata despagubirilor in baza politei RCA.

In incercarea de a reduce numarul de accidente, reprezentantii ASF vor sa introduca de anul viitor un nou tip de bonus, denumit RCA continuu. Fara sa dea o cifra anume, le promit reduceri soferilor care vor incheia din timp o noua asigurare, pana expira cea valabila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO