Premierul anunță că nu vor exista creșteri de taxe anul acesta. Ce spune despre situația bugetului Capitalei

Dată publicare: 04-05-2021 12:08
Dată actualizare: 04-05-2021 14:00


Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu vor exista în acest an modificări ale Codului fiscal.

”Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Eu am promis că nu vom modifica Cosul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a anunţat, marţi, Florin Cîţu.

Vedeți aici când am putea scăpa de măștile de protecție.

Acesta a precizat că discuţia despre cuantumul salariului minim va fi purtată atât cu cei care plătesc acest salariu, cât şi cu cei care îl primesc, urmând a fi mai multe runde de discuţii.

Situația privind bugetul Capitalei

 

Întrebat dacă a discutat despre situaţia bugetului din Bucureşti şi a răspuns: ”Am avut discuţii şi cu domul primar general (...) am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte imprtant să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. Sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti”.

USR PLUS a transmis, marţi, că ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”, de vină fiind ”practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.


VIDEO PROTVPLUS.RO