PNL anunta ca NU va vota Masterplanul de Transport fara autostrada dintre Moldova si Transilvania

24-01-2015 09:36

masterplan

PNL a adoptat vineri o rezolutie in care se arata ca PNL nu va vota in Parlament ordonanta de urgenta privind Masterplanul General de Transport daca documentul nu va contine si autostrada care sa lege Moldova de Transilvania.

Vicepresedintele PNL Cristian Adomnitei a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca prin rezolutia adoptata de BPN la Iasi liberalii transmit Guvernului un mesaj clar pentru introducerea de urgenta a autostrazii Moldova - Transilvania in Masterplanul General de Transport al Romaniei, relateaza Mediafax.

Potrivit lui Adomnitei, regiunea Nord-Est este cea mai saraca regiune a Romaniei si a Uniunii Europene, iar distributia investitiilor in infrastructura, asa cum este reflectata in versiunea actuala a Master Planului General de Transport, este total disproportionata.

Citeste si:
Autoritatile promit 250 km de autostrada in urmatorii doi ani. HARTILE oficiale cu traseul viitoarelor sosele din Romania

In rezolutia adoptata de PNL se arata ca doar zece la suta din fonduri sunt alocate Regiunii Nord-Est si nord-estului Transilvaniei, ceea ce va conduce la adancirea profunda a decalajelor inter-regionale.

"Cerem Comitetului de elaborare si de monitorizare a Master Planului General de Transport, impreuna cu celelalte patru milioane de locuitori ai Regiunii, includerea in varianta finala a acestuia, printre proiectele prioritare ale Romaniei, a Autostrazii Moldova - Transilvania (Targu-Mures - Ditrau - Targu Neamt - Iasi - Ungheni). Solicitam ca acest lucru sa se intample inainte de aprobarea, de catre Guvern, a documentului final”, se arata in rezolutia adoptata la Iasi de catre BPN al PNL.

Adomnitei a mai spus, in aceeasi conferinta de presa, ca Guvernul nu ar fi introdus in urma cu o saptamana autostrada in Materplanul General de Transport daca nu ar fi existat "rezistenta" de la Iasi si ca spera ca Victor Ponta sa-si respecte promisiunile facute la Iasi in cursul zilei de vineri.

"Sper sa nu fie o minciuna a PSD, iar autostrada sa nu se faca. Initial, in prima forma a Masterplanului, guvernul PSD a sters autostrada Moldovei de pe harta, promitand ca face drum expres. Dar drumul expres este altceva, viteza de deplasare este mai mica, iar curbele in munti sunt mai stranse. Este o mare minciuna ca drumul expres se poate transforma ulterior in autostrada”, a spus Adomnitei.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca Ponta a vazut ca a pierdut clar alegerile prezidentiale in municipiul Iasi, luand doar 39 la suta, si ca liderul PSD nu isi permite sa mai piarda puncte."Vom lupta ca tot ceea ce a spus Ponta la Iasi asa sa si ramana”, a adaugat liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, la Iasi, ca autostrada Ungheni - Iasi - Targu Mures, in cazul careia au existat numeroase controverse, este inclusa in forma ”aproape finala” a Masterplanului de transport rutier, care va fi trimisa Comisiei Europene, dupa ce va trece prin Parlament si Guvern.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO