Parlamentul din Grecia a aprobat pachetul de masuri de austeritate cerut de creditorii externi

Ultima actualizare: 11-11-2012 07:14
proteste Grecia

Premierul elen, Antonis Samaras, a reusit sa mobilizeze suficient sprijin in parlamentul de la Atena pentru aprobarea unui pachet de masuri de austeritate necesare pentru deblocarea fondurilor de la creditorii externi. 

Conform Mediafax, care citeaza Bloomberg, legea vizeaza reduceri de pensii, salarii si beneficii. Documentul a fost aprobat cu voturile a 153 din cei 300 de membri ai parlamentului.

Votul a afectat puternic coalitia de guvernare. Partidul lui Samaras, Noua Democratie a exclus un parlamentar care nu a sustinut legea, in timp ce PASOK, partid membru in coalitia care sustine guvernul, a exclus din acelasi motiv 6 parlamentari dupa vot.

 "Grecia a facut un pas mare, decisiv si pozitiv. Votul a fost o conditie pentru a crea locuri de munca pentru copii nostri, pentru ca toata Grecia sa vada zile mai bune. Urmatorul pas este bugetul, dar si acesta va progresa bine", a declarat Samaras intr-un comunicat.
inainte de vot, coalitia de guvernare, Noua Democratie, PASOK si Stanga Democrata, aveau impreuna sustinerea a 175 de parlamentari.

Legea aprobata in parlament creste varsta de pensionare cu doi ani, la 67 de ani, taie pensiile si salariile pentru a doua oara in acest an. Pe langa aprobarea acestei legi, Grecia trebuie sa voteze si bugetul pe anul urmator pentru a debloca o transa de 31 de miliarde de euro de la creditorii externi, necesara ca statul sa evite colapsul financiar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO