Orasul desemnat de Forbes drept cel mai bun pentru afaceri in Romania, in 2016. Este pe primul loc, al doilea an consecutiv

Ultima actualizare: 12-02-2016 07:11
Timisoara- Shutterstock

Municipiul Timisoara a fost desemnat de Revista Forbes "cel mai bun oras pentru afaceri din Romania in 2016", pentru al doilea an consecutiv.

Timisoara conduce in Top 10 al acestei clasificari realizate de publicatia Forbes, fiind urmata de Cluj Napoca si de Bucuresti, relateaza Agerpres.

Edilul a mentionat faptul ca la realizarea topului, spre deosebire de anii precedenti, cei de la Forbes au tinut cont si de integritatea primarilor oraselor.

'Topul se refera la cele 40 de orase din Romania si tine cont de indicatori economici seriosi. Si in acest an primim acest titlu. Pe primul loc este Timisoara (...). In Timisoara merg bine nu doar afacerile din domeniile IT si automotive, ci si alte industrii, prin prisma cifrei de afaceri realizate de companiile respective, dar si a valorii adaugate cu care acestea opereaza', a afirmat primarul, intr-o conferinta de presa.

Nicolae Robu a subliniat ca printre aspectele de care au tinut cont cei de la Revista Forbes cand au alcatuit clasamentul, se remarca deschiderea totala de care a dat dovada Primaria Timisoarei fata de investitori, dar si de facilitatile pe care administratia locala le acorda acestora.

In ultima perioada, domeniul care a cunoscut o ascensiune fulminanta in Timisoara a fost IT-ul, potrivit celor de la Forbes, citati de Nicolae Robu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO