Moody’s va retrograda ratingul maxim Aaa al SUA daca nu va fi redus raportul intre datorii si PIB


Ultimul update: Vineri 14 Septembrie 2012 07:07
Data publicarii: Marti 11 Septembrie 2012 18:01
Categorie: Stiri Economice
Moody's

Moody’s ar putea retrograda ratingul maxim triplu A al Statelor Unite, daca congresmenii nu vor putea reduce raportul intre datorii si PIB, in negocierile referitoare la bugetul anului viitor.

Ratingul SUA ar putea fi redus la nivelul Aa1, daca negocierile dintre membrii Congresului nu vor avea succes, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Moody’s a plasat la negativa perspectiva ratingului Aaa, in luna august.

Daca planurile care vor fi convenite de legislativul american vor conduce la stabilizarea si apoi la scaderea raportului dintre datorii si PIB, atunci Moody’s va reconfirma ratingul SUA.

Din cauza neintelegerilor din Congres, SUA se indreapta spre o procedura automata prin care facilitatile fiscale adoptate in timpul presedintiei George W. Bish vor expira la sfarsitul acestui an, in timp ce la 1 ianuarie vor intra in vigoare reduceri automate ale cheltuielilor de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Standard&Poor’s a retrogradat ratingul triplu A al SUA cu o treaptam la AA+, in august 2011, avertizand ca riscurile politice si fiscale ar putea conduce la o noua revizuire.

SUA beneficiaza de rating AAA din partea Fitch, cu perspectiva negativa.

Sursa: Mediafax

Tags: sua, moody's, pib, datorii,

Al-Qaida confirma pentru prima data, chiar de 11 septembrie, moartea unui lider,
Presa de la Seul: Coreea de Sud si SUA s-au antrenat in vederea unei ocupari a Coreei de Nord
VIDEO PROTVPLUS.RO