Moody's a redus ratingurile a trei companii italiene care sunt prezente si in Romania


Ultimul update: Duminica 24 Iunie 2012 18:30
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2011 07:55
Categorie: Stiri Economice

Vestile proaste din economia mondiala nu s-au sfarsit. Mai multe banci si companii italiene, unele prezente si pe piata romaneasca, si-au vazut ratingurile reduse de agentia Moody's.

Liderii europeni incearca din rasputeri sa previna o noua criza pe piata bancara. Iar Obama si-a indemnat din nou omologii europeni sa nu stea cu mainile in san.

Trei dintre companiile retrogradate de agentia Moody's sunt prezente si la noi: bancile UniCredit si Intesa Sanpaolo si grupul energetic Enel. Dupa ce Moody's redusese ratingul de credit al Italiei, zilele trecute, masura luata joi era oarecum asteptata.

Pe de alta parte, pietele au primit ieri mai multe semnale pozitive, ceea ce a facut ca indicii europeni sa urce consistent. Banca Centrala Europeana a dezamagit mentinand dobanza de referinta la 1,5%. Dar, ca sa evite o noua criza a creditelor, institutia a decis sa ofere bancilor europene imprumuturi nelimitate pe termen de un an.

In acelasi scop, Banca centrala a Marii Britanii a adaugat inca 75 de milioane de lire la fondul de lichiditati pe care le pune la dispozitia bancilor, in caz de dificultati. Pe de alta parte, presedintele american a indemnat din nou la actiune, desi, de aceasta data, a fost mai intelegator cu liderii europeni.

Tags: italia, moody,

Moody's reduce cu trei trepte ratingul Italiei
Vesti sumbre pentru sute de mii de romani care lucreaza in Italia. Ce ii asteapta la pensie
VIDEO PROTVPLUS.RO