Miza banilor dati pentru salvarea Europei. Cum isi propune coalitia lui Merkel sa ramana la putere


Ultimul update: Vineri 30 August 2013 06:59
Data publicarii: Marti 27 August 2013 13:04
Categorie: Stiri Economice
Merkel

Germania ar putea inchide robinetul de bani pentru tarile europene aflate in criza. Aceasta este promisiunea de campanie pe care crestin-democratii condusi de Merkel o fac inainte de alegeri.

Cu doar cateva saptamani pana la alegerile federale din 22 septembrie, ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble anunta incetarea acordarii de ajutoare financiare pentru tari din zona euro. Acest lucru ar putea deveni realitate daca actuala coalitie condusa de cancelarul Angela Merkel va iesi invingatoare.

"O Europa mai puternica presupune ca fiecare tara sa isi indeplineasca indatoririle si sa inceteze in a cere bani si ajutoare financiare de la alte tari. Aceasta ar fi o modalitate gresita de a obtine o Europa mai puternica, ar fi un indemn gresit", a declarat Schaeuble in cadrul unui interviu cu CNN.

Declaratiile au fost facute in urma dazaprobarii exprimate de catre electoratul german fata de ajutoarele acordate tarilor cu economii instabile din zona euro, de catre Germania.

Singura tara care se va bucura in continuare de aceste ajutoare ar fi Grecia, care continua sa inregistreze un deficit de 10 miliarde de euro, conform oficialilor de la Atena.

"Daca Angela Merkel va castiga alegerile, sunt sigur ca lupta pentru o Europa mai puternica va continua – acesta este pozitia noastra generala. Noi nu ne dorim o Europa Germana, insa ne dorim o Europa rezistenta si acest lucru inseamna ca fiecare stat membru, inlcusiv Germania sa creasca nivelul de competitivitate", a mai adaugat Schaeuble.

 

Sursa: CNN

Tags: grecia, euro, germania,

VIDEO PROTVPLUS.RO